Başkan Soyer Brüksel’de… Masada Avrupa Kültür Başkenti İzmir

Başkan Soyer Brüksel’de… Masada Avrupa Kültür Başkenti İzmir
  • 19 Haziran 2019 19:01

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in yurt dışı seyahatlerinin ilk durağı Belçika’nın başkenti Brüksel oldu. Başkan Soyer, Avrupa yerel yönetimlerini bir araya getiren AB kurumu Bölgeler Komitesi Başkanı Karl-Heinz Lambertz ile bir araya geldi. Soyer, İzmir’in Avrupa Kültür Başkenti olması, Akdeniz Belediyeleri ile işbirliği ve Brüksel’de açılacak olan İzmir temsilciliğine ilişkin konularda önemli adımlar attığını açıkladı. Soyer’in bir sonraki durağı Atina olacak.

Başkan Soyer, İzmir için büyük önem taşıyan Brüksel görüşmelerini sosyal medya hesabından paylaşarak şunları söyledi:

“Avrupa yerel yönetimlerini bir araya getiren AB kurumu Bölgeler Komitesi Başkanı Karl-Heinz Lambertz ile dün Brüksel’de buluştum. Avrupa Birliği’nin kentler için sağlayacağı finansman ve fonların artırılması için beraber çalışmak konusunda fikir birliğine vardık. Sayın Lambertz ile aynı zamanda Akdeniz kentleri arasındaki işbirliği için beraber çalışacağız.

Başkan Soyer Brüksel'de... Masada Avrupa Kültür Başkenti İzmir

Brüksel’de ayrıca Avrupa Bölgeler Komitesi Türkiye ile çalışmalar grubunun 22. toplantısına katıldım. Küresel ve dijital ekonomide genç işsizliğinin çözümünün kentler arası, sınırları aşan işbirliği olduğunu anlatan bir konuşma yaptım. Avrupa Birliği’nin gerçekleştirmesi için savunduğumuz icraatları bir kez daha anlattım.

Başkan Soyer Brüksel'de... Masada Avrupa Kültür Başkenti İzmir

Öte yandan, Brüksel Bölgesi Avrupa ve Uluslararası Örgütler Komiseri ve Avrupa Kültür Başkenti değerlendirme komitesi eski üyesi olan Alain Hutchinson ile bir araya geldim. Kendisi ile İzmir’in Avrupa Kültür Başkenti olması, İzmir’in Akdeniz Belediyeleri ile işbirliği ve Brüksel’de açılacak olan İzmir temsilciliğine ilişkin konularda işbirliği yapma kararı verdik.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Cumhur İttifakı Kemalpaşa’dan, Belediye Başkanı Türkmen’e tepki
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.