Başkan ŞAHİN’den ‘Yasak’a tepki…

Başkan ŞAHİN’den ‘Yasak’a tepki…
  • 7 Mayıs 2016 08:17

Menemen Belediyesi’nin, Anneler Günü nedeniyle Emiralem Sabahat Akşıray Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’nde (OÇEM) düzenlemek istediği etkiliğin yasaklanmasına Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’den tepki geldi. OÇEM aileleriyle piknikte buluşan Başkan Şahin, bu baskıyı çok hatalı ve yanlış bulduğunu söyledi.

Menemen Belediyesi, Anneler Günü nedeniyle Emiralem Sabahat Akşıray Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’nde (OÇEM) özel bir etkinlik düzenledi. Menemen Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, ilçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri yöneticilerinin de davet edildiği etkinlik saat 10:30’da, OÇEM 80. Yıl Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Anneler Günü programı ile başlayacaktı. Buradaki etkinliğin ardından katılımcılar, otistik çocuklar, aileleri ve öğretmenleriyle birlikte Menemen Belediyesi’nin düzenlediği piknikte buluşacaktı. Ancak OÇEM öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu Anneler Günü Kutlama Programı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından iptal edildi. Etkinliğin sadece piknikle sınırlandırılmasına izin verildi.

OÇEM bahçesinde düzenlenen pikniğe, OÇEM öğretmen, öğrenci ve velilerinin yanı sıra, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve eşi Nurdan Şahin, CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri de katıldı.

Başkan ŞAHİN’den ‘Yasak’a tepki…

Başkan ŞAHİN; “Bu tür anlayışa yapacak bir şey yok

Etkiliğe katılan tüm annelere karanfiller sunarak Anneler Günü’nü kutlayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, göreve ilk seçildiği 1999 yılından bugüne destek vermeye çalıştığı OÇEM’de farkındalık yaratmak adına düzenledikleri Anneler Günü etkinliğinin gerçekleşmesine bir gün kala yapılan iptal kararını hatalı ve yanlış bulduğunu açıkladı.

Ülkemizde birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, böylesi hataların birliğimizi ve kardeşliğimizi zedelemekten başka bir işe yaramayacağını söyleyen Başkan Şahin; “Amaç birlikte olmak, bu duyguyu almak ve vermekti. Fakat her ne hikmetse Milli Eğitim Müdürlüğü camiası o etkinliğimizi etkiledi. Salon etkinliğimiz gitti, böyle bir etkinlikle bir aradayız. Biraz önce annemizin evladına yazdığı ve evladımızın annesine yazdığı mektubu dinledik. Bu iptalin, bu baskının ne anlamı var. Bu anneye, bu evlada yapılacak bir şey midir bu? Bu tür anlayışa yapacak bir şey yok” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Soyer: “Yaptığımız her şey en çok gençler için”

 Yılın Annesi’ne Tatil Hediyesi…

OÇEM’de yılın annesi seçilen, 24 yaşındaki ikizler Didem ve Gizem Tercan’ın annesi İlknur Tercan’ın Anneler Günü’nü kutlayan Başkan Tahir Şahin, Tercan Ailesi’ne 3 günlük Fethiye tatilini Anneler Günü hediyesi olarak sundu. İlknur Tercan, kendisini ‘Yılın Annesi’ olarak seçen OÇEM idaresine ve Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e teşekkür ederek, “Ben bu ödülü tüm engelli anneleri adına alıyorum. Hepinizin hakkı çok büyük. Bizim çocuklarımız çok özel. İnanıyorum ki; bu sembolik bir ödül. İnşallah hepimiz ödülümüzü Ahiret’te alacağız” diye konuştu.

OÇEM Müdürü Sadettin Akçi, OÇEM Ailelerine özel Anneler Günü etkinliği düzenlemesinden dolayı Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e OÇEM ailesi adına teşekkür ederken, OÇEM Okul Aile Birliği Başkanı Ayşe Doğan, Belediye Başkanı Tahir Şahin’in eşi Nurdan Şahin’e öğrencilerin pullarla hazırladığı Galatasaray logolu el emeği hediyesini takdim etti.

OÇEM annelerinden Sibel Özdil’in kızı Başak Özdil’e yazdığı mektubu gözyaşları dökerek dinleyen katılımcılar, OÇEM öğrencilerinden Hasan Karaman’ın annesine mektubunda da duygusal anlar yaşandı. Katılımcıların mangal keyfine, OÇEM öğrencilerinden Songül Özergönen, ‘Dönülmez akşamın ufkundayım’ şarkısıyla renk kattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.