Başkan Şahin’den Kadınlara Tam Destek…

Başkan Şahin’den Kadınlara Tam Destek…
  • 23 Mayıs 2016 16:28

CHP Menemen İlçe Kadın Kolları’nın düzenlediği ‘Birlik ve Dayanışma Kahvaltısı’nda kadınlarla bir araya gelen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; ülkemizin aydınlık geleceği için sorgulayan bir topluma, bunun için de aydın ve çağdaş kadınlara ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Menemen’de kadınlara yönelik özel desteklerinin süreceğini açıklayan Şahin; “Kadınlarımız çağdaş olduğu sürece, bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü ne içten, ne de dıştan hiçbir şer güç yıkamayacak” dedi.

CHP Menemen İlçe Kadın Kolları’nın düzenlediği ‘Birlik ve Dayanışma Kahvaltısı, geçtiğimiz yıl Menemen Belediyesi tarafından restore edilerek hizmete açılan Rum Kilisesi Agios Konstantinos’un bahçesinde gerçekleşti. Kahvaltıya Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve eşi Nurdan Şahin’in yanı sıra, Sivil Toplum Örgütleri Başkan ve Yöneticileri, Kadın Muhtarlar ve Muhtar eşleri de katıldı.

EYİNÇ; “Savaş yok, inadına barış”

Rum Kilisesi Agios Konstantinos’un bahçesinden tüm Türkiye’ye birlik ve beraberlik mesajı vermek için bu kahvaltıyı düzenlediklerini açıklayan CHP Menemen Kadın Kolları Başkanı Berna Eyinç, ülkemizin zor günlerden geçtiğine vurgu yaparak şunları söyledi; “Bu topraklar bize altın tepside sunulmadı. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bu toprakları zor süreçler geçirerek kazandık. Şimdi de diyoruz ki; savaş yok, inadına barış. Bunca yıldır barış içinde yaşayan bir milleti bölmeye çalışıyorlar. Senden, benden diye ayırıyorlar. Buna bizler asla izin vermeyeceğiz. Birliğimizi ve beraberliğimizi bozmayacağız. Anaların gözyaşının dindiği, barış dolu bir Türkiye’yi hepimiz bir kadın olarak arzuluyoruz.”

Başkan Şahin’den Kadınlara Tam Destek…

 Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin mensubu olmaktan onur duyduğunu söyleyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ise konuşmasında; Rum Kilisesi Agios Konstantinos’un açılış töreni ve 15 gün önce gerçekleştirilen açılış yıldönümü etkinliğinde, İstanbul Rum Ortodoks Patriği 1. Bartholomeos’un yanı sıra Yunanistan ve Türkiye’nin dört bir yanından Ortodoks Cemaati üyelerini Menemen’de buluşturduklarını hatırlatarak; “Hangi dilden, hangi dinden olursa olsun, birlik ve beraberlik, kardeşlik adına Fener Rum Partiği’nin buraya iki kez gelmesi, bizim ne kadar kucaklayıcı, Atatürk ilkelerine bağlı, ‘Yurtta Barış, Cihanda Barış’ sloganını unutmadığımızı, inadına barışı, birliği, beraberliği ortaya koyduğumuzun göstergesidir” dedi.

Başkan Şahin; “İnsanlarımızın sorgulaması lazım”

2002’de ülkemizde yılda 7 şehit haberi alınırken, şimdilerde ise günde 7 şehit haberi geldiğine ve bu haberlere gazete manşetlerinde küçük bir yer ayrıldığına dikkat çeken Başkan Tahir Şahin; “Öyle alıştırılmaya çalışılıyoruz. Parlamenter rejim gitsin, Başkanlık gelsin de, orada 3, 5 yada 17 şehit gelmiş kimsenin umurunda değil. Bir tek parlamenter rejimi değiştireceğim, Başkanlık rejimini getireceğim diye değil 15, 1 tane ananın gözyaşını aktırmaya hakkınız yok. İnsanların sorgulaması lazım; niye 2002’de yılda 7 şehit, bugün niye günde 7 şehit… Bunun sorumlusu kimdir, nedir, ne değildir… Eğer irdeleyemez bir toplumsak, o toplumdan hiçbir şey olmaz. Mutlaka irdeleyeceğiz” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Genç Başkan’dan Eğitime Tam Destek

17 yıllık Belediye Başkanlığı süresince toplumu her zaman aydınlatmaya çalıştığını söyleyen Başkan Şahin; yargılayan, sorgulayan bir toplum yaratmak adına Sivil Toplum Örgütlerine, özellikle de kadın örgütlerine özel destekler sunduğunu açıklayarak; “Özellikle Sivil Toplum Örgütlerine gerçekten çok büyük destek ve katkılarım olduğuna inanıyorum. Geri çevirmemeye çalışıyorum. Neden mi; Sivil Toplum Örgütleri ne kadar güçlü olursa, ne kadar aydın, fikir sahibi olursa, o zaman sokaktaki vatandaşımız da Sivil Toplum Örgütlerimiz vesilesiyle daha aydın ve çağdaş olacak. Eğer aydın ve çağdaş toplumu yakalayamazsak, bu ülke karanlığa doğru hızla gider. Eğer Sivil Toplum Örgütleri güçlü olursa, yargılayan, sorgulayan bir toplum oluruz” dedi.

 Konya’dan sonra Çanakkale gezileri başlayacak…

Her hafta farklı bir mahalleden iki otobüs kadın hemşerisini Konya’ya kültür gezisine götürdüklerini hatırlatan Başkan Tahir Şahin, Menemen’in 65 mahallesinin tamamına yakınının Konya’ya götürüldüğünü açıklayarak; “Konya bitsin, Çanakkale’ye başlayacağız. Bizim manevi duygularımız son derece önemli. Mevlana’nın ne olduğunu hepimizin bilmesi lazım. Çünkü; Kurtuluş Savaşı’nda ‘Allah, Allah’ nidalarıyla kurtulmuş bir Cumhuriyetin çocuklarıyız. 65 mahalleyi de götürüyorum. Konya biter bitmez, Çanakkale Şehitlikleri’ni gezdireceğim. O Şehitliklerde yatan Türk de, Kürt de, Edirneli, Karslı, Antalyalı, Alevi de, Sünni de var. O Şehitlikleri görmeyen, Kurtuluş Savaşı’nı, ‘Çanakkale Geçilmez’in ne olup olmadığını bilemez. Sizler olduğunuz sürece, kadınlarımız çağdaş olduğu sürece bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü ne içten, ne de dıştan hiçbir şer güç yıkamayacak” dedi.

Menemen’in önemli kültür varlıklarından Rum Kilisesi Agios Konstantinos’un tanıtımına da katkı sağlayan kahvaltının sonunda kadınlar, kilise bahçesinde hatıra fotoğrafları çekildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.