Başkan Pekdaş’tan Yeni Liman Planına İtiraz

Başkan Pekdaş’tan Yeni Liman Planına İtiraz
  • 12 Şubat 2016 10:39

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Ege TV’de yayına katıldı. Başkan Pekdaş’ın, Alsancak Limanı ile ilgili yaptığı açıklamalar programa damgasını vurdu.

Geçtiğimiz günlerde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, yeni liman planını askıya çıkarmıştı. Başkan Pekdaş, plana itiraz etti.

Başkan Pekdaş şunları söyledi:  “Plan yapılırken ulaşımın düşünülmediği, yeterli tartışmanın yapılmadığını düşünüyorum. Hali hazırda mevcut yollar yetmezken, ulaşım planlanması yapılmadan bu çalışma hazırlanmış. Bu kent eski ve kadim bir kent. Kemeraltı’nda dünyanın en güzel alışveriş alanları var, tarihimiz var. Orada zanaatın sanat haline geldiği işler var. Bizim Kemeraltı’ndaki o ruhu ayakta tutmamız lazım. Kruvaziyerler ile gelenlerin limanda ve çevresinde kalmasını sağlayıp, kente girmesini engelleyecek bir çalışmanın doğru olmadığını düşünüyoruz. Oradaki AVM’lerin kentle olan iletişimi ve bütünlüğü koparacağını düşüncesindeyiz. Ayrıca, otel amaçlı yerleşimde başka sosyal donatı alanlarının da konulması gerekirdi. Ancak onda da eksiklikler var. Ulaşımın düşünülmemiş olması ve oraya yapılan tesislerin gelecek turistlerle kentin bağlantısını kesecek olması en önemli iki eleştiri noktamız.”

 

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay Kültürpark’ta çocuklarla bir araya geldi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.