Başkan Kocaoğlu’ndan karar sonrası ilk açıklamalar

Başkan Kocaoğlu’ndan karar sonrası ilk açıklamalar
  • 27 Şubat 2017 15:58

İzmir Büyükşehir Belediye BaşkanıAziz Kocaoğlu’nun “örgüt lideri” sıfatıyla 397 yıl istemiyle yargılandığı davada karar çıktı.

Tüm sanıklar hakkında çıkan beraat kararı sonrası Başkan Kocaoğlu şunları söyledi:

“2011 yılının ilk günlerinde başlayan soruşturma, 2 Mayıs 2011’de belediyemize yapılan operasyon, arkasından 22 Kasım’da Paris’te Expo için çalışmalar yapılırken yapılan ikinci operasyon ve 2012’de hazırlanan iddianamenin ardından 3 Nisan’da davanın başlamasıyla beraber tam 5 yıl mahkeme sürdü. Savunmamızı yaptık.

Biz hep adalete inandık. Sadece ve sadece adalet istedik. Bugün adaletin vicdanı olduğunu tekrara tesis etmiş bulunmaktayız. Firesiz 130 arkadaşımız ile beraat ettik. Ne yapıldığı, neler yapıldığı savcı tarafından tek tek ele anmış ve yasaya uygun olmayan, ahlak dışı hiçbir işimizin olmadığı tekrar teşhir edilmiştir. “Bu iddianame bizim şeref vesikamızdır” demiştim. Bu iddianame şeref vesikamız olduğu gibi Büyükşehir’in onurunun, gurunun ve nasıl çalıştığının göstergesidir.

Başkan Kocaoğlu'ndan karar sonrası ilk açıklamalar

Bütün arkadaşlarımıza, bütün belediye çalışanlarına, arkadaşlarımız tutuklu iken daha fazla çalışıp özveride bulunarak, daha fazla evrağa imza atan ve elini taşın altına koyan arkadaşlarımıza, tüm İzmirli hemşerilerime, başından beri bize inanan, güvenen, bizim hile hurda yapmadığımıza inanan tüm İzmirlilere sonsuz teşekkür ediyorum.

Konuşmamda her mahkeme çıkışı bizim ilacımız çalışmaktır, biz bu sıkıntılı süreçleri ancak ve ancak çalışarak halkımıza layık olacağımızı söyledik. Bize düşen en büyük görev, İzmir hemşerilerimizin hizmetinde daha büyük projeler için çalışmaktır.

Benim anladığım ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm çalışanlarının anladığı bir düstur var: Çalmamak, çaldırmamak ve çalışmak. Çalmamaya, çaldırmamaya ve çalışmaya devam edeceğiz. Allah bir daha tüm namuslu insanları böyle sıkıntılı zamanlar yaşatmasın.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  CUMHURİYET ÇOCUKLARINDAN 23 NİSAN KONSERİ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.