Başkan Kocaoğlu’ndan Bomba Açıklamalar

Başkan Kocaoğlu’ndan Bomba Açıklamalar
  • 24 Ağustos 2016 13:40

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Radyo Romantik Türk yönetim kurulu başkanı Abdullah Polat, Can Radyo yönetim kurulu başkanı Gökhan Kafalı ve Yıldız Fm’in yönetim kurulu başkanı Melih Bingöl’ün gerçekleştirdiği ortak yayınına konuk oldu. İzmir Gündemini değerlendiren Başkan Kocaoğlu, Alaattin Yüksel’in CHP’de şok etkisi yaratan istifası hakkında da ilk kez konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı, “İstifa sürecinde benimle konuştu. Benim müdahalem olmadı. Kendi tercihi. Yetişkin insanlarız. İstifa da tek taraflı. Kendisi için parti için hayırlısı olsun derken, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın, Başkan Yüksel hakkındaki yorumları için de “Konuşursam ülkeme, kentime, partime zarar veririm bu hakkında konuşmayacağım” dedi.

“İŞGÜZARLIK YAPIP ROL KAPMAYA ÇALIŞMAM”

15 Temmuz darbe akşamı hakkında da çıkan nöbete yardımcı olmadı iddiaları hakkında da konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “”15 Temmuz’dan sonra servisler koyduk. Sonra genelge çıktı. 30-40 otobüsümüzü belli semtlere gönderdik. Ücretsiz ulaşım İstanbul’da başladı hemen akabinde bizde başladı. İstanbul’da da 15 Temmuz ertesi başlamadı. Belediye binasını da açtık. Bizden böyle bir talep gelmedi. Ben hiçbir konuda işgüzarlık yapıp rol kapmaya çalışmam. Bir yere bile çağırdıklarında benim emeğim yoksa bu iş bunun onu alkışlayın derim. Valilik emniyet jandarma kriz masası bunlar ne talep etmiş de yapmamışız. Benim art niyetim olmaz. Benim geldiğim yer belli. 12 senelik duruşum belli. 6 aylık başkan olsam bu yaftayı bana yapıştırırsın. Siyasette selden kütük kapmanın yanlış tarafı” diye konuştu.

“ORAYA GİDİP FOTOĞRAF ÇREKTİRMEYEN YOK”

Başkan Kocaoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklanan Çiğli 2. Ana Jet Üssü komutanları ile bir yıl önce Genel Sekreter Vekili Buğra Gökçe’nin çektirdiği bir fotoğrafın bazı gazetelerde yayınlanmasıyla ilgili ilk kez konuştu. Gökçe’ye sahip çıkan Kocaoğlu ” Oraya gidip te fotoğraf çektirmeyen yok! Oraya niye gitti? Bizim talimatımızla gitti. Bir tören hazırlığı için asfalt, çim ,ağaç ve çevre düzenlemesi için gitti. Oraya gidince ritüel olarak bir fotoğra çekilmiş. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın Hava Eğitim Komutanlığı’na bağlı Çiğli Hava Ussü’ne gittik. Yaptığımız iş budur. Gittiğimiz yer budur. Bunu malzeme yapmak isteyenlere bu kadar konuşmam yeterlidir” dedi.

HAMZA DAĞ’ A YANIT

AK Parti Milletvekili Hamza Dağ’ın 2016 Rio Olimpiyatlarında şampiyon olan İzmir Büyükşehir Belediyesi eski sporcusu Taha Akgül’ün maaşının düşürülmesi üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne gittiği gerekçesiyle yaptığı eleştirileri yanıtlayan Başkan Kocaoğlu, Taha Akgül’ün okumaya geldiği zaman, İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcusu olarak yetişmesinde çok büyük katkıları olduğunu söyledi. Kocaoğlu, “Bizden transfer olurken de olimpiyatlarda çok önemli bir aday olacağını, büyük ihtimalle altın madalyayı alacağını biliyorduk. Ama biz Sayın milletvekilinin baktığı pencereden bakmıyoruz . İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’deki farkı da bundan kaynaklanıyor. Taha Akgül, yetişmiş. Artık profesyonel yolculuğa çıkmış. Biz ona gereken desteği vermişiz, diğer sporculara da vermişiz. Tekerlekli sandalye basketbol sporcularımız için de aynı şeyi yapıyoruz. Yetiştirdiğimiz çocuklar hayatını kazansın, profesyonelliğe girsin, biz geriden gelenleri yetiştirelim ve topluma kazandıralım. Bizim amacımız bu. O Olimpiyat altın madalyasında bizim de emeğimiz var, annesinin babasının da emeği var. Sivas’ın da var. İzmir’in de şimdiki kulübü Ankara’nın da emeği var. Hep birlikte olmuş bir şey. Ben kendisini sizin aracılığınızla canı yürekten kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum. Önce sağlık, sıhhat diliyorum. Bunlar duruş meselesi. Bir belediyenin spordan anladığının, spor kulübünden anladığının farklılığından kaynaklanıyor. Biz aynı doğrultuda kitle sporu yaptırarak yoluma devam edeceğiz” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  İzmir’de 23 Nisan coşkusu kentin dört bir yanını saracak

“ANTALYA’YA SAYIŞTAY GELİR AKLAR, İZMİR’E GELİR CEZA KESER”

Krize dönüşen ‘İzmir’im kart’ ücretleriyle ilgilide açılama yapan Başkan Kocaoğlu, “Bu parayı almak zorundayız. Yöneticilere zimmet çıkacak. Öğrenci bedelini 10 liradan 7 liraya düşürürken 40 türlü hesap yaptık. Personele zimmet çıkmasın derdimiz. Devlet kurumu yönetiyoruz. Antalya almamış. Onu Antalya’na sor. Antalya’ya Sayıştay gelir aklar, İzmir’e gelir cezayı keser gider” ifadelerini kullandı.

85. İEF hakkında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmir Enternasyonal Fuarı 85 yıllık bir organizasyon… Göreve geldiğimden bu yana sürekli İEF’nin kuruluşunu amacını yaşadığı süreci evreyi inceliyoruz. 2009 senesinde bir İzmir Çalıştayı yaptık. Orada kentim tasarım ve inavosyan kenti olması tercih edildi. Fuar’ı ilgilendiren bu iki konu… Tarihe baktığımızda, 2. Dünya Savaşı varken dünya ekonomilerini burada yarıştırdı. Sonra eğlence boyutu ağırlık kazandı. Nostalji Gazinosu yaptık. Bu sene tema eğlence ve inovasyon. Eğlence sponsorumuz Folkart… İnovasyon sponsorumuz Vestel..” dedi.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.