BAŞKAN GÖRMEZ’İ DUYGULANDIRAN ZİYARET

BAŞKAN GÖRMEZ’İ DUYGULANDIRAN ZİYARET
  • 15 Kasım 2018 11:41

 

Torbalı Türk Telekom Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencileri, maddi durumu zayıf kız arkadaşlarının eğitim hayatını sürdürebilmesi için kitap yazarak kitabın gelirini arkadaşlarına bağışlama kararı aldı. Bir yıllık bir süreçte hazırlanan kitap, okul aile birliği tarafından satı1maya başlandı. Kitap satışından elde edilen tüm gelir  maddi durumu yetersiz kız öğrencilerin eğitim harcamaları için kullanılacak. Türk Telekom desteği ile basıldığı belirtilen kitabın yazarı olan öğrenciler ile öğretmenleri Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’i makamında ziyaret ederek yazmış oldukları kitabı takdim ettiler. Eğitime ayrı önem verdikleri ifade eden Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, bu anlamlı çalışmalarından dolayı öğrencileri tebrik etti.

GÖRMEZ’E KİTAP TAKDİM ETTİ

Öykülerin yazımı ve resimlendirilmesi geçen sene tamamlanan kitap, yaz tatilinde Türk Telekom’un desteğiyle basıldı. 2018-2019 eğitim öğretim yılında tanıtımı yapılan “Sınırlarını Zorla” adlı kitabın satışından elde edilen gelir kız öğrencilere destek vermek için okul -aile birliği hesabına bağışlanıyor. Kadın sorunları ve bu sorunların ortadan kaldırılmasında en büyük faktörün eğitim olduğu düşüncesiyle yola çıkan öğrenciler “Sınırlarını Zorla” ismini verdikleri bu kitapla herkesin kendi sınırlarını zorlayarak iyi işlere imza atabileceğini göstermeyi hedeflediklerini belirttiler. Kitaptaki hikâyeler öğrenciler tarafından Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Serap ve Mehmet Çiçek rehberliğinde hazırlandı. Görseller ve kapak tasarımı ise Görsel Sanatlar öğretmeni Gamze Soy tarafından gerçekleştirildi. Okul Müdürü Aynur Yoncadağ 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında Okul Dergisi basımında desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’e “Damlaya Damlaya” adlı okul dergisini takdim ederek teşekkürlerini sundu.

EĞİTİME DESTEĞE DEVAM

Eğitime her fırsatta destek verdiklerini söyleyen Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Torbalı’da öğrencilerin daha kaliteli eğitim almaları için Milli Eğitim Bakanlığı’na 50 bin metre kare arsa bağışladıklarını hatırlatan Başkan Görmez, “Kurduğumuz TOREV Vakfı ile Torbalı’dan Üniversiteye giden öğrencilere karşılıksız burs desteği veriyoruz.  Eğitimin yeri bizim için çok ayrı. Ayrancılarlı öğrencileri de bu anlamlı davranışından dolayı kutluyorum. Maddi durumu zayıf arkadaşlarının eğitim hayatlarını sürdürebilmeleri için kafa yormaları her türlü takdiri hak ediyor. Torbalı Belediyesi olarak eğitime destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Buca'da Doğaya ve Yeşile Yatırım Yapılacak

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.