Başkan Atila soruları yanıtladı

Başkan Atila soruları yanıtladı
  • 5 Aralık 2018 14:47

Gazete Ege
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Radyo Romantik Türk ve Can Radyo’nun ortak yayınına konuk olarak kente dair hizmetlerini ve projelerini dinleyicilerle paylaştı. Program aynı zamanda Bornova Belediyesi’ne ait Web Tv’de canlı yayınlandı. 1 saat süren programda Atila, kendisine sorulan tüm soruları içtenlikle yanıtladı.
Radyo Romantik Türk Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Polat ve Can Radyo Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Kafalı’nın sunumuyla gerçekleştirilen program sosyal medyada da  izleyicilerin beğenisini kazandı.

Başkan Atila soruları yanıtladı

Engelli dostu Bornova
Bornova’nın engelli dostu olduğunun altını çizen Bornova’nın genç belediye başkanı Olgun Atila, bu anlamda hayata geçirdiği projeleri sıraladı: “Engelli kareşlerimizle hayatı paylaşmak enkoniyi parklarımızı paylaşmak igib ibir projemiz oldu. Gerçekten aday olduğumuzda demiştik engelli kardeşlerimizin ve çocuklarımızın yılı olacak diye. Down Kafe her geçen gün bizi mutlu eden bir proje haline geldi. İzmir dışındaki vatandaşlarımızda buraya mutlaka gelip uğruyor. Sivil toplum kuruluşları buralarda burada toplanıyor. Diyet Kafe’de aynı sekilde. Böyle projeleri çok yoğun böyle olunca bu konuda tecrübesi olan insanlar bize geliyorlar. Engelsiz kafe projesini de hayata geçiridk. Parkların yaşatanında bu kafeler olduğuna inanıyorum. Güvenlikçi sayımız 200’den 141’e geriledi. Biz 1 liraya çay vererek, hemşehrilerimizin buraları ziyaret etmesiyle buraya gün içerisinde enerisini kaybeden insanlarımızın tekrar enerjisini kazandığı bir yer olarakta sosyal güvenlik sorunlarını çözmüş olduk. 7’den 70’e herkesin seveceği projeleri hayata geçiridik. Bununla ilgili devam eden projelerimiz elbette olacak. Bunuda önümüzdeki dönemde bir engelli merkezini hayata geçirmek gibi bir projemizde var. ”

“İthal aday getirmek doğru değil”
Ak Parti’nin adayı Zeybekci hakkında düşüncelerini de dile getiren Atila, “1994 yılında Ak Parti’nin iktidar olmasına nedne olan yerel yönetim anlayışı çöktü. Bunu nereden biliyoruz, yapılan tüm sayıştaş raporlarındaki gerçekleşme oranlarında bu açıkça görüyoruz. İstanbul, Bursa, Ankara, Kocaeli belediyelerinin hem gerçekleşme oranları hem borç içinde olmuş olmalarıyla iyi yönetemediklerini görüyoruz. Zaten bazı belediye başkanları da görevlerini seçime kadar bile taşıyamadılar. Dolasıyla bu anlamda başarısız olduklarının bence farkındalar ve yine ne acıdır ki, siyaseti İzmirliler, bu kadar değerli Ak Partililerinde olduğu noktada İzmir dışında ithal aday getirmeninde doğru olmadığını düşünüyoruz. Yine apoletli dediğimiz, TBMM’de bakanlık, başbakanlık yapmış olan isimlerin siyasi alanda tekrar belediye başkanlığına dönmelerinin nedeni, demekki alttan yeni bir siyasetçi yetişmiyor ve bu anlamda metal yorgunluk esasında devam ediyor. Chp bu konuda duyarlı hassas ve yenilikçi anlayışla adaylar çıkarmakta. Chpli belediyeler çok başarılı çalışmalar yapıyor. Bizim belediye başkanlarımız çok başarılı” dedi.

Ortak Akıl vurgusu
Yönetim anlayışında sık sık ortak akıl vurgusu yapan Atila, Bornova’da bu sayede elde ettikleri kazanımları ise şu şekilde paylaştı. “Bornova 450 bin nfusu olan günlük 1 buçuk milyona ulaşan ve 52 vilayetten daha büyük bir ilçe konumunda. İzmir’de de Stk’nın en fazla olduğu ilçedir. Türkiye’den en fazla amatör spor klüplerinin olduğu yer de Bornova. Çok fazla sanayi sitelerimiz var. Dolayısıyla önemli bir esnaf kitlemiz var. Dolasıyla Bornova’yı muhtarlarımızla birikte, her arkadaşımıza görev vererek, hem vatandaşın bize kolay ulaşmasını sağlamak hemde onların ilettiği sorunlaırn çözülmesi için ortak akıl toplantıları yapıyoruz ve mutlaka sorumlu olan arkadaşlarımız var. Muhtarlar masasında sürekli beraberiz. Kenti birlikte yönetiyoruz. Esnaf masasından da sorumlu arkadaşlarımız bulunmakta ve sorunları dertleri dinlemekte ve acil şekilde çözüm bulmaktayız. Sürekli ihtiyaçları projeleri birlikt eyapmak, katkı sağlamak için çalışıyoruz. 1. Çalıştayımızı da bu anlamda yaptık. Neyi nasıl yapacağımızı konuştuk. 14.00’ten 20.00’ye kadar süren ve önemli çalışmaların ortaya çıktığı bir program oldu. Esasında bazı özel konsept projelerin Bornova’da olmasının en büyük sebebi de bu ortak akıllardan çıkan ve onların önerileriyle gerçekleştirilen projelerimiz. Yine heybemizi doldurarak, yeni projeler ortaya koyarak, yeni yol haritamızı da hazırlamak için ortaya koyduğumuz çalışmalarımız olarak hem yeni projelere hazırlık hem de hangi projeleri nasıl daya iyi yapabiliriz? diye yaptığımız bir toplantı. Çok başarılı ve verimli geçtik. Yarınlar için kumbarayı biriktirir gibi yatırım yapıyoruz. Bu kentte spor adamları, başarılı iş adamlarının çıkacağına inanıyoruz. Yönetim anlayışımızın en önemli noktasıda budur.”

Başkan Atila soruları yanıtladı
Çocuk kenti Bornova
“Bornova çocuk dostu olsun istedik” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Atila, “Önce Çocuk Dünyası projesiyle başladık. Bu projede yaklaşık 5 bin metrekarelik bir alan içerisinde burada yeniliklerle tanıştığı ve burada deprem simülasyonu atölyeleriyle birlikte bir çalışma ortaya koyduk. Bu proje şimdi devam ediyor. Hayal Bornova projesi ile çocuğun köyle tanışması ve sportif faaliyetleri için proje oluşturduk. Bu projemiz ihale aşamasında. Ardından temelini atmış olacağız. Hayal Bornova’da İzmir’in önemli noktalarının ve teleferik gibi İzmir için önemli projeleri anlattığımız ve çocuklarımızın bunlarla tanıştığı ve gerçek ölçekli maketlerinde içinde olduğu bir projemiz olacak. Önümüzdeki yıl ihaleye katılma projemiz var” şeklinde konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay, Alaçatı Ot Festivali’nin açılışını yaptı

Stadyum sayesinde bölgede alkol, uyuşturucu kullanımı azaldı
Atila, İzmir’deki takımlar için Doğanlar Stadı’nın öneminden bahsederek, “Stadyum ve spor kompleksi o bölgenin kentsel dönüşümüne ve o bölgedeki insanlara çok büyük bir katkı sağladı. Bu bölgede yapılan faaliyetler sayesinde ekonomik katkılar sağlandı ve o bölgenin yaşam biçimi kullanım alanları ve sosyal donatı alanları sayesinde daha başarı olundu. Çocuklarımızın gençlerimizin spor yapmasından kaynaklı o bölgede yaptırdığımız anketlerde o bölgede alkol uyuşturucu kullanımı azaldı, gençlerimiz spor uğraşıyor. Daha fazla sanatla uğraşıyor. Naldöken ve Doğanlar Mahallesinde özellikle bunu önemsiyoruz. Buraya binlerce vatandaşımız takımını destekliyor. Bundan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Vatandaşlarımız sayesinde burada güvenlik sorunu da sıfıra indi. Ben burada bu projenin gerçekleşmesi noktasında büyükşehir belediyesine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Dost Market’in başarısı
Atila sözlerine şöyle devam etti: “6 bin hane 24 bin vatadaşımız yararlanıyor. Bu projemiz 4 senedir devam ediyor. Vatandaşlarımızın kredileri oranında alışveriş yapma imkanları var. Tabi soğan ya da patates, peynir gibi kooperatiflerimizden almış olduğumuz ürünleri de vatandaşımızla buluşturmak ve ekonomiye de katkıda bulunmak anlamında birtakım farkındalıkları ortaya koyuyoruz. Ülkedeki ekonomik kriz anlamında farkındalığımızı ortaya koymak istedik. Vatandaşlarımız ne istiyor ve ne diliyorsa almak şansları var. Yeni projelerle de vatandaşlarımızın derdine çare bulmak zorundayız. Parit ayırmaksızın ve sağ elin verdiğini sol el görmeden bu çalışmalarımızı gerçekleştirmeye çalıştık.”

Projeler sınırsız bütçe sınırlı
İlk dönem için gerçekleştiremediği projelerin sorulması üzerine Atla sınırsız proje hayallerinin olduğunu fakat sınırlı bütçelerle bunları yapmaya çalıştıklarını ifade etti: “Öncelikli projelerimiz bitirdik. Ülked eçok zorlu bir dönem geçirdik. Bugüne kadar projelerimizle hizmetimizi aksatmadan gerçekleştirmeye çalıştık. Tabi buradaki önemli nokta özellikle işçi arkadaşlarımızın önemine özen gösterdik. Çocuk Hayal ve Bornova projelerinin hızlı bir şekilde tamamlanması gerektiğini birde belediye binamızın yapılmasını istiyorum. İçinde bulunduğumuz binalar ve yapıların kentte farklı şekilde kullanılması, öğrencilerimize yurt gibi tesislerin kazandırılması da buna yardımcı olur. Tesislerimiz bittiğinde ise, gençlik merkezi projemizi de konforlu kullanılan, kütüphanenin olmasının Bornova’ya yakışacağını düşünüyorum”

Başkan Atila soruları yanıtladı

“Bornova bizim evimiz” sözü bilinçaltımdaydı
Aslında bu bir bilinçaltının dışa vurumu. Ben aday adayı iken dolaşırkeni hızlı bir programda lokantaya yemek yemek için uğradığımızda öğretmenimi gördüm. Orada kendileri ve eşini sormuştu. Bornova senin için ne ifade ediyor. Bornova’nın tüm sokaklarının bizim evimizin bir mutfağı, bir salonu bir antresi olduğunu biliyoruz. Bu noktadan bakıyoruz. Evimiz gibi gördüğümüz için çalışmak, yeni park alanları ve projelerin oluşturmak olduğunu düşünüyorum. Herkes böyle düşündüğünde evinin önünü süpürdüğünde, projeler gerçekleştiğinde zaten herkes elindne geleni yapmış olacak ki, gerçetek Bornova bizim evimiz. Bu kentin önemli bir sloganı haline geldi. Herkes evine sahip çıkarak evini daha iyi bir hale getirmek için çalışıyor.Ne olursa olsun, tüm stklar hepimiz shaip çıktık. Bornova hepimizin evi.

Ata’nın en mutlu olduğu yer Bornova
Atatürk’ün İzmir’i izlediği Bekahve Ata Anı Evi’ne de değinen Atila, mekanla ilgili bu notları paylaştı: “Bizim için çok önemli bir alan belgesellerin içinde bulunduğu tarihi önemi olan bir alan. Biz burada çok büyük bir güç alıyoruz. Kurtuluş mücadelesinin hangi şartlarda verildiğini bildiğimiz için bunu kuşaklara anlatmak ve 35 bin ziyaretçinin buraya gelmesi,bunun hem göstergesi hem de kent için önemli günlerde burada büyük bir buluşma sağlıyoruz. Burasının stratejik bir önemi var. Dünyadaki tüm Türkler için burasının büyük bir önemi var. Ben şunu söylüyorum. Atatürk’ün hayatı boyunca en mutlu olduğu an burası. Dolasıyla bu çok önemli. En büyük kazanımımız bu bunu bilerek yaşıyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.