“Barış ve Kardeşlik Tek Umudumuz”

“Barış ve Kardeşlik Tek Umudumuz”
  • 16 Şubat 2016 10:59

Gaziemir Belediyesi, 9 ülkeden 15 sanatçının katılımıyla Gaziemir Sanat Günleri ve Uluslararası Sanat Sempozyumu düzenliyor. Ressam Aynur Açıkgöz’ün sanat küratörlüğünü üstlendiği ve bir hafta süren sempozyuma dünyaca ünlü ressam ve karikatüristler katılıyor. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Gaziemir Sanat Günleri ve Uluslararası Sanat Sempozyumu kapsamında düzenlenen ‘barış’ temalı resim çalıştayına katılan ressamlarla bir araya geldi. Sanatçıları ilk önce makamında ağırlayan Başkan Şenol, daha sonra ressamların çalışma yaptıkları atölyeyi ziyaret etti.

Sanat kenti Gaziemir

Gaziemir Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkan Halil İbrahim Şenol, Gaziemir Sanat Günleri ve Uluslararası Sanat Sempozyumu’nu düzenlemenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Bu yıl ilkini yaptıkları sanat günleri etkinliğini her yıl düzenleyeceklerini ifade eden Başkan Şenol, etkinliğe katılan sanatçılara teşekkür etti; “Başımızın üstünde yeriniz var” dedi.

"Barış ve Kardeşlik Tek Umudumuz"

Gaziemir’de önemli sanatsal etkinliklere imza attıklarının altını çizen Şenol, “Yol, kaldırım, park yapmak belediyelerin işi. Ancak yerel yönetimler sanatı da desteklemeli. Bu güne kadar 2 müze açtım, 3 tane daha açacağım. Kente 13 kültür yayını kazandırdım. Uluslararası heykel sempozyumu düzenleyerek kenti heykellerle donattım. Çünkü biz ‘Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından bir kopmuş demektir’ diyen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan yürüyoruz. Amacım Gaziemir’i tarih ve sanat kenti yapmak” diye konuştu.

"Barış ve Kardeşlik Tek Umudumuz"

Tek savaşımız barış için

Belediye olarak yıl boyunca ‘barış’ temalı etkinlikler düzenlediklerinin altını çizen Başkan Şenol, “Sanatın gücüyle insanların zihinlerinden sınırları kaldırıp, insanların beyinlerine barış tohumları ekebiliriz. Dünyanın ve ülkemizin çevresinin kan gölüne döndüğünü bu günlerde tek umudumuz barış ve kardeşlik. Barıştan asla vazgeçmemeliyiz. Tek savaşımız barış için olmalı” dedi.

Barış için, insanlık için sanat

Gaziemir Sanat Günleri ve Uluslararası Sanat Sempozyumu’nun Sanat Küratörü Aynur Açıkgöz ise şunları söyledi: “Barış adına, sanat adına, insanlık adına 9 ülkeye kapılarını açan, sanatın halkla buluşmasını sağlayan Belediye Başkanımız Halil İbrahim Şenol’a teşekkür ediyorum.” Başkan Şenol’la uzun süre sohbet eden sanatçılar “Siyasiler kavga edebilir. Ancak biz sanatçılar kavgaya ortak olmaz, sınırları aşarak tüm insanlığa ulaşırız. Sanat ve sanatçı toplumlar arasında birleştirici rol oynar” diyerek duygularını ifade ettiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.