Bakan tarım işçileriyle kahvaltı yaptı

Bakan tarım işçileriyle kahvaltı yaptı
  • 10 Ağustos 2018 15:24

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,  Manisa’da, Vali Mustafa Hakan Güvençer’i makamında ziyaret etti.

Pakdemirli, Akhisar ilçesi Akselendi Ovası’nda incelemelerde bulundu. Burada domates tarlasında çalışan kadın işçilerle görüşen Pakdemirli, onlarla yer sofrasında kahvaltı yaptı.

Pakdemirli, bir süre sohbet ettiği işçilerin sıkıntılarını dinledi.

Daha sonra Manisa’ya hareket eden Pakdemirli, yolda gördüğü tarlalarda çalışan işçilerle görüştü, traktör kullandı.

 Bakan Pakdemirli, Manisa Valiliği ziyareti sonrası Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü’nün hayvanları koruma derneklerine köpek evi, kedi evi, kuş evi, beslenme odakları, mama ve su kapları dağıtım programına katıldı. Burada konuşan Pakdemirli, Manisa’da 9 barınağın olduğunu hatırlatarak, imkanları her geçen gün daha iyi hale getirdiklerini söyledi. Pakdemirli, “Bugün burada dağıtacağımız beslenme odağı, kedi evleri, mama kaplarıyla en azından bu konuda biz de vermiş olduğumuz önemi göstermek istedik. Bizim de bir köpeğimiz vardı. 2015 yılında vefat etti ne yazık ki. Akşam eve gittim. Evdeki her birey ağlıyordu. Bizim milletimizdeki köpek ve hayvan sevgisi aynen böyle. Zaman zaman hasta ruhlu insanlar, hayvanlara işkence edebilirler. Bunları gördüğümüz anda ihbar etmeliyiz. Bunu sadece kolluk kuvvetlerine bırakmamak lazım. Ben hayvanları insanlardan ayırmıyorum. Onlar da Rabb’imizin bize bahşettiği canlılar” dedi.

Bakan Pakdemirli, konuşmasının ardından Manisa’da sahipsiz hayvanlar konusunda başarılı çalışmalarda bulunan derneklere, yerel hayvan koruma görevlilerine ve hayvanseverlere teşekkür belgesi verdi. Daha sonra derneklere köpek evi, kedi evi, kuş evi, beslenme odakları, mama ve su kapları dağıtımı yapan Pakdemirli, o sırada stant alanında bulunan sokak köpeklerini yakınıyla programa gelen küçük kız çocuğu ile birlikte sevdi.

Bakan Pakdemirli, dağıtım programının ardından ‘2018- 2019 Manisa Sultani Çekirdeksiz Üzüm Sezonunun Açılışı ve Geleneksel İlk Çekirdeksiz Kuru Üzüm Töreni’ne katılmak üzere Manisa Ticaret Borsası’na geçti.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  ASGARİ ÜCRETLİ ZAM BEKLİYOR PARALAR KÖPRÜ İŞLETMECİLERİNE AKIYOR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.