“Aziz Bey nereden aldı o fiyatı?”

“Aziz Bey nereden aldı o fiyatı?”
  • 13 Haziran 2019 17:34

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in en önemli sorunlarından trafik problemi ve eski Başkan Aziz Kocaoğlu döneminde gündeme gelen ancak daha sonra iptal edilen Havaray projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Havaray projesinin ilk olarak Gaziemir ESBAŞ-Fuar İzmir arasında yapılacağını belirtti.

İzmir’in en önemli sorunlarından biri trafik. Bununla ilgili ne yapacaksınız? sorusuna Soyer şöyle yanıt verdi:

“İzmir’in trafik sorununu çözeceğiz. 3 noktada trafiği yeraltına alacağız. Alsancak Hocazade Camisi önünden Havagazı Fabrikası’na kadar yer altına alacağız. Garın önünde 15 bin metrekarelik bir meydan ortaya çıkacak.
Basmane Meydanı’nda da trafiği aşağı alacağız. Karşıyaka Vapur İskelesi’nin önünde de öyle. Bunlar 2 yıl içinde biter.”

‘HAVARAY PROJESİNİ ESBAŞ- FUAR İZMİR ARASINDA YAPACAĞIZ’

Başkan Soyer, ‘Eski Başkan Aziz Kocaoğlu, Gaziemir’de yapmayı planladığı havaray projesini pahalı diye iptal etmişti. Bu projenin maliyeti yüksek olmayacak mı?’ sorusuna şöyle yanıt verdi;

“Benim yaptığım araştırma, havarayın maliyeti metronun kilometre başına düşen maliyetinden çok daha düşük. Kamulaştırma yok, bir de yerin altında kazma, tünel açma yok. Hazır beton blokların üzerine oturtuyorsun. Yani çalışma sırasında trafiği de engellemiyorsun. Bitince de daha keyifli bir yolculuk yapıyorsunuz. Gerçekten daha makul. Aziz Bey nereden aldı o fiyatı bilmiyorum. Ben de ESBAŞ-Fuar İzmir arasındaki 2.3 kilometrelik hatla başlatacağım bu uygulamayı. Görüştüğümüz firmalar daha fazlasına talip. Ama ben deneme yapılsın istiyorum. Tamamen bitmiş bir işi İzmir görsün. Biz de maliyetleri görelim.”

(Yeni Asır)

Bu haber ilgini çekebilir ->  13. Alaçatı Ot Festivali coşkusu Edis ile zirveye çıktı
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.