Aykut Uslutekin’in, 10. Yılda Fotoğraflarla AAS/SM sergisi 18 Ekimde açılıyor

Aykut Uslutekin’in, 10. Yılda Fotoğraflarla AAS/SM sergisi 18 Ekimde açılıyor
  • 16 Ekim 2018 14:34

İzmirli tanınmış duayen fotoğrafçısı, İFOD Üyesi Aykut Uslutekin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AAS/SM)’nin kuruluşunun 10. yılı dolayısıyla, “10. Yılda Fotoğraflarla AAS/SM” başlığıyla fotoğraf sergisi açıyor. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 18 Ekim Perşembe günü saat 18.00’de açılacak sergi, 31 Aralık 2018’e değin sanatseverlerin ilgisine sunulacak.

 Aykut Uslutekin’in, 10. Yılda Fotoğraflarla AAS/SM sergisi 18 Ekimde açılıyor

 

  Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki 10. yıllık süreçte gerçekleştirilen etkinliklerde Fotoğraf Sanatçısı Aykut Uslutekin tarafından çekilen ve sergiye dönüştürülen fotoğraflar türlü sanat dallarından sanatçı portrelerini kapsıyor. Sergide toplam 95 fotoğraf yer alacak.

  Aykut Uslutekin tarafından açılacak, “10. Yılda Fotoğraflarla AAS/SM” sergisi dolayısıyla caz sanatçıları Tolga Bilgin, Can Yapıcıoğlu ve Alp Özdayı, sanatseverlere mini dinleti sunacaklar.

Aykut Uslutekin’in, 10. Yılda Fotoğraflarla AAS/SM sergisi 18 Ekimde açılıyor

 Aykut Uslutekin kimdir?

 Aykut Uslutekin, 1961 yılında Çanakkale’de doğdu. Fotoğrafla okul yıllarında tanıştı. Fotoğraf sevgisi bir tutkuya dönüşünce mesleğini de belirlemiş oldu. Kodak, Konica ve Nikon firmalarında 15 yıl Bölge Müdürü olarak görev yaptı. Bu zaman dilimi içerisinde tüm Türkiye’yi karış karış  gezdi, fotoğraflar çekti. Bu fotoğrafları, ulusal ve uluslararası bir çok dergi, kitap, afiş, gazete ve Cd’de yayınlandı.

 Aykut Uslutekin, değişik sanat dallarından tanıdığımız Bülent Ortaçgil, Okay Temiz, Kerem Görsev, Yıldız Kenter, Haldun Dormen, Gülsin Onay, Özdemir Erdoğan, Mehmet Aksoy, Fatih Erkoç, Erkan Oğur, Aydın Esen, Arto Tunçboyacıyan, İdil Biret, Devrim Erbil, Seda Bağcan, Craig Harris, Ralph Towner ve daha bir çok sanatçı ile fotoğraf projeleri gerçekleştirdi. Aykut Uslutekin, yurt içi ve yurt dışından pek çok ünlü caz sanatçılarından oluşan zengin bir fotoğraf arşivine sahip.

 Fotoğraf çalışmalarıyla bir çok ödül kazanan Aykut Uslutekin, 2005 yılında International Rotary Kulübü tarafından “Üstün Meslek Hizmet” ödülüyle onurlandırıldı.

  Coco Cola Hayatı Artı, Expo 2020 gibi birçok sosyal sorumluluk projelerinde yer alan ve almaya devam eden Aykut Uslutekin, Türk-Amerikan Dostluğu 100. yıl anısına yapılan

sergilerde de çalışmalarını izleyicilerle buluşturdu. Bugüne değin yüzü aşkın ulusal-uluslararası sergi, performans, dia gösterisi, panel, entelasyon, atölye ve fotoğrafla ilgili tanıtım projeleri gerçekleştiren Aykut Uslutekin, aynı zamanda İzmir’de caz hareketine öncülük eden bir ad. Halen onursal başkanlığını sürdürdüğü İzmir Caz Derneği’nin kurucularından. Aykut Uslutekin, İzmir’de, 1986 yılında kurulan İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD)’nin de üyesi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Filiz Ceritoğlu Sengel: Benim Hedefim Efes Selçuk!

 Her yıl dünyanın en renkli ve egzotik ülkelerinin keşfine çıkan Aykut Uslutekin, “buralarda farklı bir gözle anlatım yakalamak bana heyecan ve mutluluk veriyor” şeklinde konuşuyor.

  Aykut Uslutekin, halen kendi adını taşıyan stüdyosunda fotoğraf çekmeye devam ediyor ve Galeri FA adını verdiği sanat galerisini yönetiyor..

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.