Ankara İçin Trump’ın ‘Kudüs kararı’ Yok Hükmünde

Ankara İçin Trump’ın ‘Kudüs kararı’ Yok Hükmünde
  • 7 Aralık 2017 12:07

Başabakan Binali Yıldırım ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararının Türkiye için ‘yok hükmünde’ olduğunu açıkladı.
Yıldırım’ın yazılı açıklamasında, “ABD başkanının Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan etmesi ve buna bağlı adımlar, Türkiye Cumhuriyeti’ne göre yok hükmündedir. Bu karar, Filistin-İsrail barış çabalarına ve Ortadoğu barış sürecine indirilmiş ağır bir darbedir. Bu kararla bölgede Pandora’nın kutusu açılmıştır” dendi.
‘Tam bir sorumsuzluk örneği’
Açıklamaya şöyle devam edildi: “Filistin ve Ortadoğu barışını kökten ortadan kaldıracak bu karar, siyasi kaygılarla alınmış tam bir sorumsuzluk örneğidir. Bu kararı alanları şiddetle kınıyorum. Her zaman olduğu gibi, Mescid-i Aksa başta olmak üzere, Kudüs’ün bütün kutsal mekanlarının statüsüne saygı gösterilmesi, emrivakiler yapılmaması hayati önemi haizdir.”
Mukabil önlemler yolda
Yıldırım ayrıca İslam İşbirliği Zirvesi’nin 13 Aralık’ta toplanacağına dikkat çekerek, “Türkiye, dönem başkanı olarak İİT Zirvesi’ni 13 Aralık itibarıyla toplamaya karar vermiştir. İslam dünyasının liderleriyle konu bütün boyutlarıyla istişare edilerek, atılması gereken mukabil adımlar kararlaştırılacaktır” notunu da düştü.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Deniz Doğan, gençlerle buluştu ve projelerini anlattı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.