Alaçatı’ya ‘Koca’ müjde: 100 milyonluk dükkanlarına kavuştu

Alaçatı’ya ‘Koca’ müjde: 100 milyonluk dükkanlarına kavuştu
  • 26 Mayıs 2016 09:30

Bütünşehir yasasıyla birlikte belde iken mahalleye dönüştürülen Alaçatı’nın merkezindeki dükkanlar için müjdeli haber geldi.

2014 yılında yerel seçimler ile birlikte hayata geçen Bütünşehir yasasıyla, Alaçatı Belediyesi’ne ait mülkler İzmir Valiliği bünyesinde kurulan Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu tarafından Diyanet, Milli Eğitim ve İZSU gibi kurumlara paylaştırılmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devrine karar verilen mülklerin devir işlemlerinin gerçekleşmesinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bu mülkleri yeniden Çeşme Belediyesi’ne devretti.

Aziz Kocaoğlu sözünde durdu
Yerel seçimler sonrasında Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’ı tebrik ziyaretine geldiği sırada kendisine bu dükkanların akıbeti ile ilgili sorulan soruya Aziz Kocaoğlu şu cevabı vermişti: “Alaçatı Belediyesi’nin kendi imkanları ile Alaçatı girişine kazandırdığı bu mülkler üzerinde ne bir katkımız ne de hakkımız söz konusudur. Devir gerçekleştirildiği ile ilgili bir belge henüz tarafımıza ulaşmamıştır. Ulaşır ulaşmaz mülklerin yeniden Çeşme Belediyesi’ne devrini gerçekleştireceğiz.”

Başkan Dalgıç’tan Büyük Başkan Kocaoğlu’na teşekkür
Alaçatı’nın girişinde belediyenin kendi imkanlarıyla 2009 yılında yaptığı yeraltı otoparkı ve Alaçatı’nın mimari özelliklerine göre yapılan yaklaşık 100 milyon değerindeki 34 dükkanın yeniden Çeşme Belediyesi’ne devredilmesinin ardından Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ederek ilçenin farklı yerlerine de teşekkür mesajları astırdı. Teşekkür mesajında Başkan Dalgıç şu sözlere yer verdi: “Kapatılan Alaçatı Belediyesi’nin Paylaştırma Komisyonu’nca İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen mülklerini Çeşme Belediyesi’ne iade eden Büyük Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na teşekkürlerimizi sunarız.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Genç Başkan’dan Eğitime Tam Destek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.