ALAÇATI’NIN RÜZGARI KORUNCUKLAR İÇİN ESİYOR!

ALAÇATI’NIN RÜZGARI KORUNCUKLAR İÇİN ESİYOR!
  • 17 Ağustos 2018 08:54

Çocukları sevgi dolu bir ortamda okul öncesi yaştan itibaren geleceğe hazırlayan Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (Koruncuk) yararına düzenlenen Koruncuk Sörf Festivali’nin üçüncüsü, 25 – 26 Ağustos tarihlerinde sörf tutkunlarını Alaçatı’da bir araya getiriyor. Bu yıl Corendon Turizm Grubu ana sponsorluğunda gerçekleşecek festival ile hazırlıklarında son aşamaya gelinen Türkiye’nin ikinci çocuk köyü Koruncukköy Urla’ya katkı sağlanması hedefleniyor.

İzmir’in gözde turizm bölgesi Alaçatı, dokuz gün sürecek bayram tatilinin son iki gününde çok özel bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (Koruncuk) yararına bu yıl üçüncü kez düzenlenecek olan Koruncuk Sörf Festivali, 25 – 26 Ağustos tarihlerinde Alaçatı’nın ünlü rüzgarını Koruncuklar için estirecek.

Corendon Turizm Grubu ana sponsorluğunda düzenlenen etkinlik ile hazırlıklarında son aşamaya gelinen Koruncukköy Urla’yakatkı sağlanması hedefleniyor. Urla’nın Barbaros Köyü’nde 15 bin metrekare arazi üzerinde konumlanan köy, 1992 yılından bu yana hizmet veren İstanbul Bolluca Çocukköyü’nün ardından, Türkiye’nin ikinci çocuk köyü olacak.

13 yaş altı, 17 yaş altı, 21 yaş altı kız ve erkekler kategorilerinde müsabakaların düzenleneceği ve 200’ü aşkın katılımcının beklendiği festival öncesinde Corendon Turizm Grubu’na ait Premier Solto Hotel by Corendon’da bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Corendon Turizm Grubu adınaHazan Karaer, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı Başkan Yardımcısı ve İzmir Şube Başkanı Işıl Nişli ve Çağla Kubat Windsurf Akademi Alaçatı’nın kurucuları Çağla Kubat Diaz Jimmy Diaz’ın katılımıyla düzenlenen toplantıda festivalin detayları hakkında bilgi verildi. Toplantıya ayrıca Çağla Kubat Windsurf Akademi Alaçatı’dan sporcular da katılım gösterdi.

Hazan Karaer: Urla Çocukköy’e katkı sunmak bizleri gururlandırıyor

Her yıl ilgiyle takip ettikleri festivalde bu yıl ana sponsor olarak yer aldıklarını söyleyen Corendon Turizm Grubu’ndanHazan Karaer, “Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı ülkemizin yüz aklarından biri. Bu vakıf sayesinde Koruncuklar sevgiyle büyüyor, tüm gereksinimleri karşılanıyor ve iş sahibi olacak bireyler haline geliyor. Ve bu çocukların yaşadığı İstanbul’daki Bolluca Köyü’nden yüzlerce kilometre uzaklıktaki Alaçatı’da üç yıldır çok değerli bir etkinlik yapılıyor. Biz de her yıl ilgiyle takip ettiğimiz festival için bu yıl ne yapabiliriz diye düşündük ve Corendon Turizm Grubu olarak festivalin ana sponsorluğunu üstlendik. Urla’da açılmak üzere olan Türkiye’nin ikinci çocuk köyü Koruncukköy Urla’ya bir nebze de olsa katkı sunmak bizleri ayrıca gururlandırıyor ve mutlu ediyor” dedi.

Işıl Nişli: Bu yıl Koruncuk Sörf Festivali’nde sponsorlarımız ile çok daha güçlüyüz

Koruncukköy Urla için vaatlerini yerine getirdiklerini belirten Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı Başkan Yardımcısı ve İzmir Şube Başkanı Işıl Nişli, “Bu yıl Koruncuk Sörf Festivali’nde sponsorlarımız ile çok daha güçlüyüz. Etkinliğimiz kapsamında Çağla Kubat Diaz ve Jimmy Diaz,Alaçatı’nın rüzgarını bir kez daha Koruncuklar için estiriyor. Buradan elde edilecek fon ile Koruncuklara destek sağlayacağız. Diğer yandan bizler de vaatlerimizi yerine getirdik ve köyümüzü tamamladık. Hem vakfımıza hem de İzmir’e yakışır bir sistemle köyümüzü açmaya hazırız” diye konuştu.

Çağla Kubat Diaz:  Festivali uzun yıllar boyunca sürdürmek istiyoruz

Türkiye’de windsurf’ün tanınmasına büyük katkı sunan ve Çağla Kubat Windsurf Akademi Alaçatı’nın kurucuları arasında yer alan Çağla Kubat Diaz ise festivalin, Türkiye’de çocukların ve gençlerin katılımıyla gerçekleşen en büyük etkinlik olduğunu ifade etti. Çağla Kubat Diaz, sözlerini şöyle sürdürdü, “Akademi olarak böylesine anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz. Bu sene ana sponsorluğumuzu üstlenen Corendon Turizm Grubu başta olmak üzere tüm sponsorlarımıza çok teşekkür ederim. Sponsorlarımızın yanı sıra, genç sporcuların kendileri kadar şanslı dünyaya gelmemiş çocuklara verdiği büyük destek sayesinde, festivalimizin uzun yıllar boyunca süreceğine yürekten inanıyorum.”

Jimmy Diaz: Çocukların çocuklar için yarıştığı tek organizasyon

Dünyada çocukların çocuklar için yarıştığı başka bir organizasyon olmadığına dikkat çeken sörf dünyasının başarılı yarışçısı Jimmy Diaz da, “Üç yıldır Koruncuk gibi çok değerli bir vakıfla uluslararası bir organizasyona imza atıyoruz. Çocukların ve gençlerin Koruncuklar için yarışması, bu bilinçle her yıl Alaçatı’da, bizim ev sahipliğimizde bir araya gelmesi gerçekten çok gurur verici. Umuyorum kısa bir süre sonra kapılarını açacak Koruncukköy Urla’nın çocuklarını da,önümüzdeki festivallerde burada ağırlama şansı bulacağız” şeklinde konuştu.

Corendon Turizm Grubu Hakkında

İsmini, elmastan sonra doğada bulunan en sert maden/mineral olan (sertlik derecesi 9)  Corendon’dan alan firma,  turizm sektörüne 1997 yılında tur operatörü olarak giriş yaptı. Tur operatörlüğü konusundaki birikim ve altyapısını turizmle bağlantılı sektörlere aktarmak ve hizmet akışını tek elden sağlamayı hedefleyen grup, bünyesine zaman içerisinde havayolu, incoming, otel zinciri gibi şirketleri de kattı. Grup 2018 itibarıyla tur operatörü, 17 uçaklı filoya sahip üç farklı havayolu şirketi, incoming şirketi ve 9 oteli ile yoluna devam eden 1 milyar Euro cirolu, yaklaşık 3 bin çalışan istihdam eden bir firma konumuna yükseldi.

Yeni uçak ve destinasyon yatırımlarının yanı sıra tesis yatırımlarını da sürdüren Corendon Turizm Grubu, son olarak Benelux’un en büyük oteli Corendon Village Amsterdam’ı ve Hollanda Antilleri’nin en büyük adası olan Curaçao’da Livingstone Jan Thiel Resort’u hizmete açtı.

Corendon Hotels&Resort Hakkında

2014 yılında otelcilik sektöründe atılım yapan Corendon:

Antalya:

Kundu’da Grand Park Lara, Beldibi’nde Grand Park Kemer,

Bodrum:

Turgutreis’de Grand Park Bodrum

Çeşme:

Alaçatı’da Premier Solto Hotel by Corendon

Amsterdam:

The College Hotel, Corendon Vitality Hotel ve Corendon Village Hotel

Ibiza:

Marble Stella Maris

Karayipler (Curacao Adası):

Livingstone Jan Thiel Resort Otelleri’ni işletmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.