Aksoy’dan zehir zemberek sözler

Aksoy’dan zehir zemberek sözler
  • 19 Nisan 2019 15:05

GAZETE EGE \ SELCAN ŞERİFAKİ

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Belediyeye ait Kübilay Kültür Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. İsim vermeden yaptğı konuşmasında Aksoy, Menemen eskİ Belediye Başkanı Tahir Şahin ve yönetimini hedef alarak, görevi kötüye kullanmak ve yasaya aykırı işlemler yapmak gerekçesiyle önceki yönetim ile ilgili yasal işlem başlatacaklarını duyurdu. Menemen Belediyesi’ndeki usülsüzlükleri avukatların yardımıyla tespit ettiğini dile getiren yeni başkan Aksoy, Menemen Belediye Spor krizine vurgu yaptığı toplantıda; “Ben Menemen Belediye Spor’un futbolcularını davet ettim. Fakat gelmediler. Ama adı Menemen Belediye Spor ama başkanın davetine icabet etmiyorlar. Futbolcular davete gelmiyor, böyle bir şey olabilir mi? Davul başka yerde tokmak başka yerde olmaz. Bu sapı ve samanı ayıralım. Belediye bir şahsın bir ailenin hizmetkarı değildir” diye konuştu.
Tahir Şahin ile ilgili kişisel bir mevzusu olmadığını dile getiren Aksoy, Menemenlilerin hakkını savunmak için yasal sürece başvurduğunu dile getirerek; “Bu partiyle  değil hukukla ilgili bir şey. Herhangi konu hakkında bilgi sahibi değilseniz. Bunu yapamazsınız. O somut delilleri bulmak lazım. Kişisel hiç bir şey yok. Dolayısıyla başkan şu partili bu partili olarak hareket edemiyoruz. Ben tüm partilileri burada temsil ediyorum. Hepsinin hakkını koruyorum” dedi.

Menemenlilerden sadece 2 dönem istedim 
Aksoy, “31 Martta yeni yönetimi oluşturduk. Yeni bir süreç yeni bir dönem ve yeni bir anlayıla devam ediyoruz. Biz Menemen belediyesinde yönetimdeyiz bnn usülünü uslubunu bşlyoruz. O yüzden konulara temkinli yaklaşıp soğukkanlı davranmak zorundayız. Yünetici pozisyonunda olan bunun sorumlulugu içerisinde davranması gereken insanlarız. Bir defa şunu diyim aday adaylığı süresinde her zaman şunu dedik biz 2 dönemden fazla bu göreve talip değiliz. Sadece 2 dönem istedik. Şu an için Menemen’de neden 2 dönemde hassssiyet içinde durduğumuzu herkes anlayacaktır. Bir daha egonun yükselmemesi için 2 dönem üzerinde hassasiyet üzerinde duyoruz.” ifadelerini kullandıç

Davul başka yerde tokmak başka yerde olmaz
Konuşmasında isim vermeden Tahir Şahin’i hedef alan Aksoy, konuyu geçtiğimiz günlerde basında yer alan Menemen Belediye Spor krizine değinerek; “Bir defa net olarak söyleyelim. Menemen Belediye spor çalışanları Menemen Belediyesi’nin personelidir. Altını çizelim. Orada harcanan mazot Menemen’indir. Bu Menemen’indir. Benim personelim orada olacak. Personelimin yüzünü görmeyeceğim. Personele çalışalım dediğimde sıkıntı arzedecek. Böye birşey yok. 2 firma var tüm çalışmaları diğer tarafta ödemesi bir tarafta böyle birşey olabilir mi? Bu hukuk dışıdır. Menemen Belediye personelinin Menemen Belediye Spor’d ne işi var? Bu suçtur. Bu suçun karşılığı neyse hukuken gerçekleştitilecektir. Tüm giderler Menemen Belediyesi’nde fakat Menemen Spor’un yönetimi farklı. İnsanlarla dalga geçer gibi, karşısındaki insanın aklını yok sayarak birşeyler yapmak mümün değil. Personeli toparlamak ve takip etmekle sorumluyuz. Önümüzdeki süreçte şunu net olarak söylemek istiyorum. Bu süreç Menemen için arınma ve arlanma dönemi olacak. Ben Menemen Belediye Spor’un futbolcularını davet ettim. Fakat gelmediler. Ama adı Menemen Belediye spor ama başkanın davetine icabet etmiyor. Futbolcular davete gelmiyor, böyle bir şey olabilir mi? Davul başka yerde tokmak başka yerde olmaz. Bu sapı ve samanı ayıralım. Bir şahsın bir ailenin hizmetkarı değildir” şeklinde konuştu.

76 adet gayri menkulü Menemen Belediye Spor’dadır

Belediye Spor ile ilgili hukuku sürecin başlayacağını da başkan Aksoy bu sözlerle ifade etti: “Menemen Belediyesi sayıştaş denetim raporu burada. Benim tarafımdan sağlaması yapılması için bilirkişiraporu getirdik ve bize teslim aldığımız belediyenin durumunu çıkarttı. Biz bununla birlikte sağlaması tutuyor. Tespitler doğru tespitler. Alacağımız kararlar hukuki ve yasal olmalı. Ben yaptım oldu yaparsam olur değil hukuk devleti anlayışıyla yöneteceğiz. Menemen’in Menemen halkının 176 adet gayri menkulü Menemen Belediye Spor’dadır Menemen Halkının mal varlığı Belediye Spor’dadır. Bu işi çözecek olan hukuk burada şahsi ve kişisel hiçbir şey yok. Benim malımı çaldırma benim paramı çaldırma diye halk bize oy verdi. Biz bu hakkı kullanmak zorundayız. Menemen Belediyesi’ni yine 2 dönem sonra elini sıkarak hakkaniyetle eline teslim etmek gerekiyor. Hukuki yollarla bu gayri menkuller geri alınacaktır. Kalmayacaktır. Bizler bir şehrin yöneticileri olarak bunu içimizde de hissettiğimiz için rasyonel davranmalıyız. Kiralandığı andan itibaren kiralar alınmamış. 5. 300 bin tl. Biz dava başlatmadık ama bunun dışındaki süreç hukuki olarak sürecek.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Görkem Duman, mezun olduğu üniversitede gençlerle buluştu

Bir belediye anonim şirketi haline getirilirse…
“Basında çıkan haberler var. Kral çıplak gördük. ‘Menemen Belediye Başkanı Menemen Spor’a gol attı’ diyorlar. Böyle bir şey yok.Öyle bir şey yok. Belediyeler spora destek olur ama bu ayrı birşey. Amaç nedir? Menemen Belediye Spor’un taraftarları var bakın burada. Bende tirübünlerden gelen bir başkanım. Oraya gidildiğinde niçin gidiyorduk? Menemen halkına ait spor kulübü olmasından gidiyor bir şahsa bir aileye ait olduğu için değil. Menemen Belediye Spor bizim halkındır satılamaz. Buradaki mal varlıkları da yeniden Menemen’e kazandırılacak” diyen Aksoy, “Bir belediye spor anonim şirketi haline getirilirse o şahsın egomanyası haline gelmiştir. İflas ederse bitti battı. Menemen Sportif A.Ş. satılabilir. Gitti kulüp gitti spor. Böyle bir şey yok arkadaşlar biz sahip çıkıyoruz. U19 takımımız şampiyon oldu kendilerini de tebrik ediyorum. İlerleyen dönemde onlarla birlikte biz çalışacağız. Menemen Belediye Spor’a gönülden bağlı bir arkadaşınız olarak Ben önümüzdeki haftaki maçı Menemen Belediye Spor’un kazanması durumunda futbolcu başına 5 bin lirayı ben cebimden çıkarıp vereceğim. Bunu Menemen Belediyesi adına yapamam. Bu hukuki değil Bizim Genel Başkanımız Hak Hukuk diyerek yürüyüş yaptı. Bundan sonraki yapılacak haberlere cevap vermeyeceğim dikkate almayacağım. Bu bilgilendirme toplantısıdır” şeklinde konuştu.

Yüzde 38 civarındaki bütçemizin personel giderleri yüzde 93’dür
Yasal olarak yürütmeyi durdurma kararı alındığının da altını çizen Aksoy, belediyedeki şişirme kadrolarında gereğinin yapılacağını ifade etti. Aksoy açıklamalarını böyle sürdürdü: “Gerekli kararlar alındı Yürütmeyi durdurma kararı da alındı. Nurgül Uçar’ın kararı ile bunu biz aldırdık. Menemen Sportif A.Ş.’ye devredilemeyecek. 2017’ya ait danıştay saporu Prof. Dr. Duran Gül bey’in yapmış çalışma sonucunda danıştay raporu da var. Kamuda belediye mevzuatında bir belediyenin belediye çalışanlarına ayıracağı mebla yüzde 30’dur. Eğer üstüne çıkmak istiyorsanız izin almak zorundasınız. Bütçemiz buna denk geliyor. 3-4 puanlık göz ardı edilebilecek oranlardır danıştay tarafında. Bakanlıkta izin verirse bu oranı aşabiliriz. Yoksa yapamazsınız yasa bunu söylüyor. Bundan öncede yüzde 30’dn önce açamazsın. Açarsanız ne olur? Belediye Başkanına zimmet çıkar. Menemenliye ait paranın usulsüz şekilde verilceği için zimmet çıkar. Bunu yapamazsınız. Fakat bizim hem sayıştay raporumuzda hemde bilirkişi raporumuzdaki oran şu an itibariyle yüzde 38 civarındaki bütçemizin personel giderleri yüzde 93’dür. Ve bu olay sen iş yapma git makamında otur gelene gidene merhaba de hiçbir iş yapma. Sadece çalışanın parasını öde. Yüzde 93. Bizim burada ivedi bir şekilde buna karar vermemiz gerekiyordu. Ben bununla ilgili hukukçu arkadaşlarımıza da gerekli görüşmeleri yaparak belli kararlar almak zorunluluğu doğdu. Belediyemiz tarafından 28 Mart tarihinde seçime 3 gün kala 284 geçici işçi alınıyor. 1 günde seçimlere 3 gün kala. Herhangi bir şey söylemek istemiyorum. Hukuk karşısında hesap vereceklerdir. Bunun etik tarafını belediyeye getirdiği yükü hepimiz anlıyoruz. 31 Mart sonrası ne yapılmak istendiğini sizin anlayışınıza bırakıyorum. Yeni personel alımı nedeniyle oluşacak kamu zararı zararın oluştuğu zarar ile birlikte belediye başkanından tahsis edilir. Bu süreci başlatacağız. Başlatmadan öncede size bilgi veriyorum.”

Hukuğu kötüye kullanmak ile ilgili gereği yapılacak
Aksoy, önceki dönemde görevin kötüye kullanıldığını dile getirerek; kanunlara uygun hareket edeceklerinin sözünü verdi: “Bahsi geçen kanunlar değerlendirildiğinde borcun aynen yerine getirilmesi olanaksız hale geldiği ek bir listedeki insanlar ile alakalı gerekli hususların yapılması dosyalarda mevcuttur. Esas nokta şudur. Birincisi belediye hizmet etmekle yükümlüdür. Kamu hizmeti verir, kamu sakinlerine hizmet verir. Verilemediği tarihte hizmet hizmet değildir. Adım atamayacak hale gelmişsiniz demektir. Biz bunu kanun hükümlerine göre yerine getirmek zorundayız. Burada zimmet çıkıyor. Burada kanunsuzluk var. Burada görevi yerine kötü kullanmak var. Önceki yönetim hakkında gereğini yerine getireceğiz. Hem kendilerine zimmet çıkacak hemde hukuğu kötüye kullanmak ile ilgili gereği yapılacaktır. O hukuğun görevi bizim görevimiz değil.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.