AK Partili Vekilden ‘Öldürmeyi Kastetmedim’ Savunması

AK Partili Vekilden ‘Öldürmeyi Kastetmedim’ Savunması
  • 16 Kasım 2017 10:49

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu’nun, “Bu akademisyen ve gazetecilere bırak hapishaneyi, yaşam hakkı bile vermezler” sözleri tartışma konusu oldu.
Kavcıoğlu’nun Avrupa Birliği Bakanlığı bütçesi görüşülürken söylediği bu sözleri, bir sonraki gün HDP Milletvekili Garo Paylan yeniden gündeme getirdi. Kavcıoğlu’nun sözlerini, ‘talihsiz bir açıklama’ olarak nitelendiren Paylan “Tutanaklara baktığımda anladım, bugün de basına ciddi anlamda yansımış. Belki bir düzeltme şansı olur. Sayın Bakan, değerli arkadaşlar; barış bildirisine imza atan akademisyenlerden bahsediyoruz ve Sayın Kavcıoğlu bunları, akademisyenleri açıkça hedef göstermiştir ve talihsiz bir açıklama olmuştur” dedi.
AK Parti Milletvekili Salih Cora ise “Kastı o değil” derken, Paylan “O zaman düzeltsin” yanıtını verdi. Bunun üzerine söz alan Kavcıoğlu, şu açıklamada bulundu: “Şimdi, söylediğimizden ne ifade ettiğimiz çok netti. Tabii, sizin oradaki sataşmalarınızdan… Burada, ülke için yapılan bir şey… Yani bu ülkede yaşamaları konusunda, dışarıya gidiyorlar ya, o anlamda söylenmiş bir ifadedir. ‘Yaşam hakkı’ derken, bu ülkede yani illa katledilmesi, öldürülmesi anlamında kastedilen bir şey değil. Biz hiç kimsenin öldürülmesini kastetmeyiz. Basın dediğiniz zaten, sol, bir iki tane gazete alıp çarpıtarak yazmışlar.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.