AK Parti’den Dakika Dakika Darbe Analizi

AK Parti’den Dakika Dakika Darbe Analizi
  • 25 Temmuz 2016 16:24

Gizem Çetinkol – Gazete Ege/ 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 10 gündür demokrasi nöbetlerine devam eden AK Parti İzmir İl Başkanlığı AR-GE’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nüket Hotar’ın öncülüğünde gündem değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıya İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ, Kerem Ali Sürekli, Mahmut Atilla Kaya, İbrahim Turan ve İzmir Ak Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’da katıldı.

AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar konuşmasını bir slaytla gerçekleştirdi. Hotar darbe girişimi akşamından bu güne kadar yaşanan olayları saat saat anlattı. Genel Başkan Yardımcısı Hotar’ın Konuşması şöyle; 10 gündür çok kötü günler yaşıyoruz. Tüm vekillerimizle sizlere bir sunum yapmak istedik bu görüntüler bilgiler derinleşerek karşınıza gelecek.  Bu noktaya nasıl geldik hiç birimiz buraya gelmek istemezdik tabi ki, Türkiye’nin ekonomisinin her geçen gün düzeldiği, turistlerin geldiği güzel bir bahar zamanıydı. Ancak karabulutlar biranda çöktü.

AK Parti'den Dakika Dakika Darbe Analizi

“BİZ BU GÖRÜNTÜLERİ HAFIZADAN SİLMEK İÇİN ÇALIŞTIK”

Olağanüstü halle ilgili açıklama yapan, İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, geçtiğimiz yıllarda Türkiye’nin gerçekleştirmiş olduğu olağanüstü hallerle bu seferki olağanüstü hallin arasında fark olduğunun altını çizdi. Hotar bizim milletimizin derin bir ferasete sahip olduğunu bir kere daha gördük darbeler yapılıyordu öncelerden ama biz kurtardık, bizim çocuklarımızın akıllarında darbe olmayacak derken bu yaşandı.  Bu durumlardan sonra ortaya çıkan bir hal durum olan olağanüstü hal bu sefer vatandaşımızın huzurunu sağlamak ve ekonomiyi dengede tutmak için yapıldı uygulamada sorunsuz işlemektedir. 10 gündür uykuda olan birini uyandırsak şu görüntüleri göstersek film karesi zanneder. Demokrasi mitinglerine ne zaman son verilecek sorusuna da cevap veren, İmir Milletvekili Nükhet Hotar, bunun için bir tarih verilmedi Cumhurbaşkanımız ne zaman evlerinize dönebilirsiniz derse o zaman döneceğiz” dedi.

Toplantı da konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’le görüştüğünü ve birlikte miting yapma talebinde bulunduğunu söyledi. Delican, “10 gündür yaşananlar çok yoğun o yüzden süreci sizlerle paylaşmak istedik, İzmir ölçeğinde sayın vekillerimizle sahada nöbetimizi tutmaya devam ediyoruz ve bu tarihi olayın kazananı cesur milletimizdir. Onlar için 2 düşman vardı devlet ve milletti. Milletin iradesini hedef alan bir girişimdi. Ordu içinde ordu, devlet içinde devlet kurulmuş ancak bu olay püskürtülmüştür. Bu dönemde ya sen ben diye bölünecektik ya da birlik olacaktık, milletimiz birlik olmayı seçti. Devletine bayrağına sahip çıktı kahramanlık mührünü milletimiz vurdu. Darbe kararına kanlı ellere geçit vermedi bu virüsün vücudumuzda yaşama durumu artık yok. Panzehiri belli, birlik beraberlik ve demokrasi seçildi” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Göztepe sakinlerinden Başkan Mutlu’ya sevgi seli

Geçtiğimiz hafta Alaattin Yüksel’e basın yoluyla çağrı yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’le bir görüşme yaptığını belirterek. Birlikte miting yapabilmek adına bir görüş gerçekleştirdik kendisi değerlendireceklerini söyledi tüm siyasi, partilerin katıldığı bir miting yapabiliriz” diye konuştu.

Toplantının soru cevap kısmında AK Parti’nin, yaşanan sürece katkısının olup olmaması noktasında özeleştiri yapıp yapmayacağı soruldu. Bunun üzerine Hotar, “Özellikler Gezi Olayları’ndan sonra STK’lar ve siyasi partilerden destek görmedik. AK Parti ‘FETÖ örgütlenmesi’ diye adeta bas bas bağırırken siz neredeydiniz? Biz bu yapının izlerini gördükçe amacını fark ettikçe söyledik. Dershaneler ve Gezi Olayları sonrasında üstüne gittikçe çok yalnız kaldık. Yine de elimizden geleni yaptık. Duyarsız kalmadık. Eğer destek olunsaydı bu yapıyı çökertirdik. Şimdi ise, ‘Kurunun yanında yaş da yanar’ yaklaşımları var. İstisnalar olabilir ama temkinli gidiliyor. Temizlik olacaktır” dedi.

Delican ise, “Bu süreci AK Parti’ye yüklemek biraz vicdansızlık olur” diye konuştu.

SAPIK FETHULLAH GÜLEN

Turhan da, “Sapık Fethullah Gülen’i mehdi olarak görüyorlar. AK Parti’ye 17-25 Aralık’ta savaş ilan ettikleri için o tarihten itibaren tüm yollarını ayırdılar. Kandırdıkları insanlara her türlü kötülüğü yaptırabilecek bir yapıyla karşı karşıyayız. Adeta şeytana tapan gizli tarikatlar vardır. Onun gibi bir yapıyla karşı karşıyasınız. Bu örgütle mücadele devam etti. O zaman da biz uyarmaya çalıştık. Bunlar her türlü yalanı söyler dedik. Binlerce insanı yasadışı izledikleri, montajla sahtekarlık yaparak bir kumpas olduğunu anlatmaya çalıştık. Bu son hareketlerinden sonra tüm millet bu alçakların yüzlerini gördü. Tüm dünyaya göstermemiz lazım. Aynı aymazlığı yurt dışında yaşıyoruz” dedi.

Sürekli, “Bu yapılanmanın kökü 30 yıl öncesine kadar dayanıyor. Biz sivil bürokraside son 3 yıldır müthiş bir çalışma yaptık. HSYK’nın çoğulcu yapısını oluşturmada emek döktük ve başarılı olduk. Ama yeterli desteği göremedik” diye konuştu.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.