AK Parti Grubu’ndan Karabağlar’ın faaliyet raporuna itiraz

AK Parti Grubu’ndan Karabağlar’ın faaliyet raporuna itiraz
  • 15 Nisan 2019 11:25

 

GAZETE EGE – Yerel seçimlerin ardından Karabağlar Belediyesi’nde gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında görüşülen 2018 yılına ilişkin “Denetim Komisyon Raporu” tartışma konusu oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Fikret Mısırlı, belediye bütçesindeki harcama kalemlerine ilişkin usulsüzlükler tespit ettiklerini söyledi. AK Parti grubu olarak 2018 yılı faaliyet raporuna olumsuz oy verdiklerini belirten Mısırlı, defalarca istemelerine rağmen belediyeden istedikleri belgeleri alamadıklarını ve durumu yargıya taşıyacaklarını vurguladı.

BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYIZ
Mısırlı, “Belediyeden, harcama kalemlerine ilişkin belgeleri ısrarla istememize rağmen bizden evrakları sakladılar. Bu durum da usulsüzlük yönündeki kanaatimizi kuvvetlendirdi. Bu işin peşini bırakmayıp, suç duyurusunda bulunacağız. Karabağlar’ın her kuruşunun kanunların öngördüğü kapsamda harcanması, ilçemizin şeffaf ve hesap verilebilir bir anlayışla yönetilmesi için mücadele edeceğiz. Belediyeden raporun sıkıntısız bir şekilde geçtiğine ilişkin algı yapılmaya çalışılıyor. Böyle bir durum söz konusu değil. Karabağlar halkının hakkını yedirmeyeceğiz” dedi.

CHP’Lİ ÜYELERİN DESTEĞİYLE GEÇTİ
Sürece ilişkin bilgiler veren Mısırlı, “2018 Denetim Komisyonu Raporu’na ilişkin muhalefet şerhimizi koyduk ve belgeleri Belediye Başkanı Sayın Muhittin Selvitopu’ndan talep ettik. Sayın Selvitopu, bu belgeleri sunup sunmamasının kendi yetkisinde olduğunu söyledi. Plan Bütçe Komisyonu ve meclisin iradesi açıkça yok sayıldı. Biz de AK Parti grubu olarak, 2018 Denetim Komisyonu Raporuna yönelik olumsuz oy kullandık. Ancak maalesef CHP’li meclis üyelerinin destek vermesi üzerine, rapor oy çokluğu ile kabul edildi” dedi.

BÖYLE DENETİM OLMAZ
Mısırlı şöyle devam etti: “Hiçbir şirketin ya da kurumun, kendi kendini denetleyerek, olumlu raporu verme yetkisi yoktur. Denetlemenin nasıl yapılacağı kanunlarla belirlenmiştir. Karabağlar Belediyesi’nin iyi hizmet ürettiğini ve bütçesini doğru kullandığını duyurması, bir öğrencinin kendisine not vererek sınıfı geçmesinden farksızdır. Devlet kurumlarına olan borcu 200 milyon TL’yi aşan, bütçesi de her yıl 22 milyon TL açık veren Karabağlar Belediyesi, bu kadar borçla halkımıza beklediği hizmeti nasıl verecek? Karabağlar halkının menfaati için sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Mutlu bayram sonrası sokağın nabzını tuttu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.