AK PARTİ BU YEREL SEÇİMLERİ KAYBEDER Mİ?

AK PARTİ BU YEREL SEÇİMLERİ KAYBEDER Mİ?
  • 16 Kasım 2018 11:39

 

Başlığı soru şeklinde attık ama aslında cevap içerisinde. Hem yerel hem de genel siyaset açısından bir değerlendirme yapalım.

Son güne kadar CHP’nin sürpriz bir aday üzerinde çalışacağını tahmin ediyorum. Büyükşehirde öne çıkan adayların tercih edilmeyeceği yönünde bazı dedikodular duyuyorum. Aziz Bey işi gücü bıraktı sanki kendi kampanyasıymış gibi seçmeni konsolide edecek şekilde köyden kasabaya, dağdan bayıra ayak basmadık yer bırakmıyor. Gerçi bellide olmaz, halk beni istiyor deyip kendi kampanyasına da çalışmış olabilir. Yada bir çatı aday önermesi olabilir.  Bizimki bir tahmin.

Ak Parti Mahmut Özgener üzerinden oyalanırken ortaya dökülen kulis bilgileri bu işin öyle olmayacağını söylüyor. Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü ancak oda başkanlığı kadar olur söylemi bürolarda ,kafelerde ve bazı özel mahfillerde dillendiriliyor. Ak Partinin en güçlü adayının mevcut il başkanı Aydın Şengül olacağını kimse göz ardı etmesin.

Yerelin dışına çıkalım birazda genel siyaseti konuşalım.

Ak Parti ve onun değişmez lideri Recep Tayyip Erdoğan bu yerel seçimlerden de zaferle çıkar. Neden mi bunu yazdım? Ak Parti ve Erdoğan artık Türkiye siyasetini iyice öğrendi ve belirleyicilerinden oldu. Eskiden Fettullahçılar gibi etkin gruplar hükümetten ve onun liderinden bir şeyler almak için baskı kurardı. Fakat artık bunu yapacak halleri kalmadığı gibi ihtiyaç da duymuyorlar. Misal ,15 Temmuz ihaneti ile ağzının payını alan Fetöcülerin yanı sıra bu iş diğer dini ifsat oluşumlarına da ders oldu. Örnek, Furkan Vakfı lideri Alparslan Kuytul veya Adnan Oktar gibi. Ayrıca baskı kurma potansiyelinde olanlar alacaklarını aldıkları için daha fazlası başlarına bela olur diye ses çıkarmıyorlar.

Aslında Ak Parti bu güne kadar sihirli siyasetini insanların beklentilerini karşılayarak ve yaşam konforunu artırarak sağladı. Yani dünyadan gelen 500 milyar dolara yakın direk ve dolaylı parayı elinde tutmak istediği herkese ve ayrıca halka dağıtarak işi becerdi. Bunun sonucu olarak bence kendisinin de fikir verenlerinin de beklemediği üretmeden tüketen hem de beklentisi üst düzey olan bir nesil yetişti. Bu nesil bu yerel seçimde bir umut tekrar oy verecek. Ayrıca Ak Partinin vererek kendisinden uzaklaştırdığı bir çok dini oluşumda kendi devranlarının devamı için oy verecek.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

Fakat görünen o ki dünyadan gelen para kesildiği için Türkiye bir krize giriyor.2018 başı itibarıyla yaşanan bu durum bu yıl için zorda olsa atlatıldı ama 2019 ve sonrası eğer kaynaklar açılmazsa ki açılmayacağı görülüyor, işi zor. Beklenti içerisinde olan seçmen kitlesi alacağını alamayacağını anladığı an oyundan çıkar ve kendine kutsayacağı başka kıble bulur.

Mevcut durumda medya yolu ile yapılan ağır propagandaya istinaden belki gelecekte milliyetçiler şanslı görünse de tam tersi seküler ve herkese açık bir siyasi hareket tercih edilebilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.