Aile sıcaklığında yurt

Aile sıcaklığında yurt
  • 27 Eylül 2017 10:56

Bayraklı Belediyesi tarafından 2011 yılında hizmete açılan Nene Hatun Kız Yurdu hizmet verdiği 7. eğitim-öğretim sezonunda öğrencilerine kendi evlerindeki konforu sunmaya devam ediyor. Metro, otobüs ve dolmuş gibi toplu ulaşım araçlarının oldukça yakınında bulunan kız yurdu bu yıl da yeni misafirlerine aile sıcaklığında bir ortam sunuyor.

Öğrencilere çeşitli destekler vererek geleceğe yatırım yapan Bayraklı Belediyesi, il dışından İzmir’e gelen üniversite öğrencilerinin konaklama sorununu Nene Hatun Kız Öğrenci Yurduyla çözüyor. Ailelerin gönül rahatlığıyla çocuklarını teslim ettikleri yurt 7. yılında da misafirlerini ağırlamaya başladı. Yurtta iki, dört ve altı kişilik odalarda her öğrenci için kişisel eşyalarını koyabileceği dolaplar, banyo ve tuvalet yer alıyor. Etüt odası da bulunan yurtta öğrencilerin ders çalışırken ulaşmak istedikleri kaynaklar için bilgisayar, internet ve kütüphane bulunuyor.

KENDİ EVİMİZ GİBİ HİSSETTİRİYORLAR

Yurdun misafirlerinden Sena Tunca, “Ege Üniversitesi İktisat Bölümü 4. sınıf öğrencisiyim. 3 senedir bu yurtta kalıyorum ve çok memnunum. Burayı bir arkadaşımın vasıtasıyla buldum, geldim. Buraya ilk geldiğimde beni güler yüzlü insanlar karşıladı. O gülen yüzleri her gün görüyorum. Arkadaş ortamım da gayet iyi. Sıcakkanlı, sevecen ablalar bize burayı kesinlikle bir kurum olarak yurt olarak değil de kendi evimiz gibi hissettiriyorlar. Her şeyden memnunum” dedi.

ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Göreve gelir gelmez ilçemize kız öğrenci yurdumuzu kazandırdık. Aileler evlatlarını yurdumuza gönül rahatlığıyla bırakıyor. Burada gerçekten bir aile ortamı var. Belediye olarak çocuklarımıza, gençlerimize elimizden gelen desteği veriyoruz. Her yıl bin 400 öğrenciye burs veriyoruz. Üniversiteye hazırlıkta onların yanında oluyoruz. Çocuklarımız bizim geleceğimiz” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Vatandaş istedi, Başkan Önal talimat verdi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.