Afrika ve Asya rüzgarı

Afrika ve Asya rüzgarı
  • 28 Ağustos 2016 08:45

İzmir Fuarı kente büyük hareketlilik getirdi. Fuar için gelen yabancı ülkelerin heyetleri Başkan Kocaoğlu’nu peşpeşe ziyaret ederken, İzmir de çok sayıda “kardeş şehir” teklifi aldı. Başkan’ın son ziyaretçileri Ruanda ve Bangladeş büyükelçileriydi.

 

Dünyaya 85. kez kapılarını açan Uluslararası İzmir Fuarı, pek çok ülkeden yabancı heyetleri İzmir’de buluşturdu.  Kentteki hareketliliğin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun makamı da oldukça yoğundu. 85.İEF açılışı için İzmir’e gelen Ruanda Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Williams Nkurunziza ve Bangladeş Ankara Büyükelçisi Allama Siddiki, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Bangladeş ve Ruanda’nın fuara katılımından büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Başkan Aziz Kocaoğlu, 85. İEF ile birlikte İzmir’den Türkiye’ye ve dünyaya 85. kez merhaba demenin onurunu yaşadıklarını belirtti.

 

Ruanda tarım ürünü alacak

Raunda Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Williams Nkurunziza, gelecek yıl İEF’de partner ülke olmak istediklerini, başkentleri Kigali şehri ile İzmir’in “kardeş şehir” olmasının ise çok sevindirici olacağını söyledi. Kardeş şehir sürecini seve seve başlatabileceklerini bildiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, partner ülke konusunda ise öncelikle Ekonomi Bakanlığı’na başvurulması gerektiğini hatırlattı. Türkiye’den yılda 30 milyon dolarlık ithalat yaptıklarının altını çizen Büyükelçi Nkurunziza, “Bu oranı yılda 300 milyona ulaştırmak istiyoruz. Özellikle İzmir’den tarım ürünleri almak istiyoruz. İşadamlarından oluşan bir heyetle sizi de ülkemizi ziyarete bekliyoruz” diye konuştu.

 

Dakka “kardeş” olmak istiyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Azizi Kocaoğlu’nu ziyaret eden Bangladeş Büyükelçisi Allama Siddiki ise İzmir ile başkentleri Dakka’nın “kardeş şehir” olmasını istediklerini belirterek, bu yıl 85. kez düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’na katılmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Türkiye’de 1 milyar dolarlık iş ortaklıklarının bulunduğunu belirten Büyükelçi Siddiki,  bu oranı daha da yukarı çıkarmak için çalıştıklarını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da İzmir’in gelişmiş sanayisi içinde tekstil ve ayakkabı sektörlerinde öncü olduğunu hatırlatarak İzmir Fuarı boyunca güzel işbirliklerinin temelinin atılacağına inandığını belirtti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu ulaşım projelerini açıkladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.