Adatepe’ye müjde

Adatepe’ye müjde
  • 23 Temmuz 2016 09:58

Pazar kurulum günleri haricinde atıl durumda kalan pazar alanlarını spor tesislerine dönüştüren Buca Belediyesi, projeyi yayınlaştırma kararı aldı. “Haftanın 1 günü değil, her gün yaşayan Pazar” sloganıyla Betontaş Pazaryeri’nde başlatılan uygulamanın, uzun zamandır pazaryeri bekleyen Adatepe Mahallesi’ne yapılacak pazaryerinde de devam ettirileceği müjdesini veren Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, pazar alanının nişan, düğün gibi kutlamaların yanında spor faaliyetlerinin yapılabileceği şekilde çok amaçlı inşa edileceğini belirtti. Betontaş Pazaryeri’ndeki ücretsiz yaz kurslarını ziyaretinde müjdeyi veren Başkan Piriştina çocuklarla da bol bol spor yaptı.

Buca Belediyesi “Haftada 1 gün değil, her gün yaşayan Pazar” sloganıyla Betontaş Pazaryeri’nde hayata geçirdiği projeyi, gördüğü yoğun ilgi üzerine yaygınlaştırma kararı aldı. Haftanın bir günü dışında atıl durumda kalan pazar alanını farklı spor dallarına uygun hale dönüştürerek, haftanın 7 günü yaşayan bir tesis haline getiren proje Adatepe Mahallesi’ne yapılacak pazaryerinde de uygulanacak.

Yılın tamamında Betontaş bölgesinde yaşayan çocukların spor yaparak vakit geçirecekleri bir tesis haline dönüştürülen pazaryerinde bu yaz ücretsiz yaz spor kursları da açıldı. Buca Belediyesi Gençlik Spor Kulübü bünyesinde açılan tenis, voleybol, basketbol ve futbol kurslarında geleceğin şampiyonları yetiştirmeye başladı.

Adatepe’ye müjde

İçerisinde 2 voleybol, 2 basketbol, 2 futbol sahasının yanında 2 adet tenis kortu ve 2 adet engelli basketbol sahası kurulan Betontaş Pazaryeri’ndeki yaz kurslarını inceleyen ve çocuklarla birlikte antrenmana katılan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, yatırımları  atıl durumdan kurtarıp her gün işleyen aktif bir projeye döndürmüş olmanın gururunu yaşadıklarını, alanda şu anda 200 çocuk ve gencin ücretsiz spor eğitimi aldığını söyledi.

Her gün yaşayan Pazar alanları yaygınlaştırılacak

Betontaş Pazaryeri projesini ilçedeki diğer bölgelerde yaygınlaştırmayı planladıklarını ifade eden Başkan Piriştina, uzun zamandır pazaryeri kurulmasını bekleyen Adatepe Mahallesi sakinlerine de müjde verdi. Adatepe Mahallesi’ne Betontaş Pazaryeri modelindeki gibi pazar alanı yapacaklarını açıklayan Başkan Piriştina, “Adatepe’ye kurulacak pazar alanı inşa edilirken çok amaçlı olarak inşa edilecek. Haftada bir gün pazaryeri olarak kullanılacak olan alanı diğer günler düğün, nişan gibi kutlamaların yapılıp, spor faaliyetlerinin gerçekleştirilebileceği tesis olarak projelendireceğiz” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Görkem Duman, mezun olduğu üniversitede gençlerle buluştu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.