Adalet Yürüyüşü 9’uncu gününde

Adalet Yürüyüşü 9’uncu gününde
  • 23 Haziran 2017 11:08

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun öncülüğünde, partinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu‘nun tutuklanması sonrası başlatılan “adalet yürüyüşü” bugün dokuzuncu gününe girdi.  Korteje katılımda, geçen günlere kıyasla artış olduğu gözlendi. 25 gün sürmesi planlanan 432 kilometrelik yürüyüşte toplam 149 kilometre yol katedildi. 

Yürüyüş öncesi açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, bugün Berberoğlu’nun avukatlarının Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvuracağını ifade etti. Kılıçdaroğlu, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’nin “adalet yürüyüşü”nün “hayır” bloğunu ayakta tutmak için yapıldığı eleştirilerine de cevap verdi. “Adalet yürüyüşü içinde ‘o onu dedi bu bunu yaptı’ya odaklanmamak gerekiyor” diyen Kılıçdaroğlu, “Sayın Destici istediğini söyleyebilir” ifadesini kullandı. Ayrıca, 12 milletvekilinden oluşan heyetin Maltepe Cezaevi’nde Berberoğlu’nu ziyaret edeceği öğrenildi. Heyette yer alan isimler şöyle;

Fatma Kaplan Hürriyet, Dursun Çiçek, Turabi Kayan, Sibel Özdemir, İlhan Kesici, Lale Karabıyık, Tahsin Tarhan, Mustafa Balbay, Zeynel Emre, Hüsnü Bozkurt, Haluk Peksen, Erdin Bircan

 

Bu sırada CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, yürüyüşe ilişkin olarak  “Bizler ümmetin liderinin, reisin ağzından çıkacak tek bir kelimeye bakıyoruz. Tek kelimesiyle bu hak yolda bırak senin gibi yürümeyi ölürüz, şehadet için koşar öldürürüz” tehditini dile getiren bir grup vatandaştan şikâyetçi oldu. 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Buca Belediyesi’nden çocuklara 23 Nisan hediyesi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.