CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Number One Türk ve Number One FM ortak yayınında soruları yanıtlarken, adayları Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı, CHP’nin iktidar olması halinde eğitim sistemini tepeden tırnağa değiştireceklerini kaydetti.

Bu değişimi siyasiler değil, eğitimcilerin gerçekleştireceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Çocuklarımızı, Türkiye’yi çağdaş uygarlığa taşıyacak eğitimle donatmak için eğitimciler, pedagoglar, üniversiteler bir araya gelecek. Okul öncesi eğitimden başlayacağız. Bütün mahallelerde ücretsiz kreşlerimiz olacak. Her anne her baba çocuğunu sabahleyin kreşe bırakacak. Birleştirilmiş sınıf uygulamasını kaldıracağız. Taşımalı eğitimi kaldıracağız. Nerede öğrenci varsa, orada okul ve öğretmen olacak” diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, bütün Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) yatılı teknoloji liseleri kuracaklarını kaydederek, teknoloji liselerinin yüksek katma değerli çıktı üreteceğini aktardı.

6 yıl ve yatılı olacak okullarda öğrenciler ilk 3 yıl okuyup sonra aldığı eğitime göre çalışmaya başlayacağını, sosyal güvenlik primlerini Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) ödeyeceğini, belirterek, “Bu okulların yönetimi OSB ile MEB tarafından müştereken yapılacak. YÖK kaldırılacak. Gençler üniversite yönetimine katılacak” dedi.
AK Parti’nin seçim bildirgesinde “Nitelikli-niteliksiz okul ayrımını kaldıracağız” ifadesinin yer aldığına değinen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“16 yıldır kaldırmadın yeni mi kaldıracaksın? Bizim seçim bildirgemizde öngördüğümüz hedefleri kendi seçim bildirgelerine koymuşlar. Önümüzdeki süreçte neyi, neden vaat edeceklerini ve neyi, nasıl yapacakların bilmiyorlar. 16 yılda 14 kez eğitim sistemini değiştirdiler, kişiye, bakana, bürokrata göre.