93. yıla erken kutlama

93. yıla erken kutlama
  • 26 Ekim 2016 08:04

Konak Belediyesi Cumhuriyet’in 93. yılı kutlamalarını 7’den 70’e Bizim Sesimiz orkestrasının verdiği muhteşem konserle başlattı. Alsancak Vapur İskelesi önüne kurulan sahneden söylenen marşlara, şarkılara ve türkülere alanı dolduran yüzlerce İzmirli hep bir ağızdan eşlik etti.

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları erken başladı. Bir haftaya yayılan kutlama etkinlikleri kapsamında ilk olarak Konak Belediyesi Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü çatısı altında kurulan ‘Bizim Sesimiz’ orkestrası muhteşem bir konsere imza attı. 7’den 70’e farklı yaş guruplarından müziğe yetenekli seslerin bir araya gelerek oluşturduğu orkestranın Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla verdiği konser büyük beğeni aldı. Koro Şefi Anıl Altınsoy ve Orkestra Şefi Nesrin Bayramoğulları’nın yönetiminde sahneye çıkan orkestra üyeleri izleyenlerden tam not aldı. Sonbahar akşamında İzmirlilerin içi söylenen marşlarla, türküler ve şarkılarla ısındı.  Cumhuriyet coşkusunun doyasıya yaşandığı geceye Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yanı sıra belediye meclis üyeleri ile çok sayıda İzmirli katıldı.

93. yıla erken kutlama

BİZİM SESİMİZ TÜRKİYE’Yİ SARDI

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, konser öncesi yaptığı konuşmada “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kendi sesimizle, kendi ürettiklerimizle, kendi coşkumuzla; marşlarla, türkülerle, şarkılarla kutlayalım istedik. Cumhuriyet Bayramı coşkusunun, İzmir’den yükselen bu coşkunun tüm Türkiye’yi sarmasını diliyorum. Bizim demokrasiye, özgürlüğe, adalete ihtiyacımız var” diyerek Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Konserde Damdaki Kemancı, Lüküs Hayat, Vardar Ovası ve İzmir Marşı’nın da aralarında bulunduğu repertuarla Cumhuriyet coşkusu İzmir Körfezi’nden Türkiye’ye yayıldı. Konser alanı dolduranların hep bir ağızdan 10. Yıl Marşı’nı söylemesiyle son buldu.

KUTLAMALAR BİR HAFTA SÜRECEK

Konak Belediyesi, Cumhuriyet’in 93’ncü yılı dolayısıyla hafta geneline yayılan dolu dolu bir program hazırladı. 27 Ekim Perşembe günü ise Alsancak İskelesi ile Konak Meydanı arasında “Ortaokul ve Liseler Arası Kros Müsabakası” ve “Cumhuriyet ve Demokrasi Halk Koşusu” gerçekleştirilecek. Koşu bitiminde Konak Atatürk Meydanı’nda sahne kurularak, ödül töreni yapılacak. Kutlamalar kapsamında yine 27 Ekim Perşembe günü saat 18.00’de Neşe ve Karikatür Müzesi’nde “Cumhuriyet ve Atatürk Karikatür Sergisi” düzenlenecek. 28 Ekim Cuma günü ise Kültür Müdürlüğü ve Roman Kültür Derneği işbirliğiyle Agora Parkı’nda Roman vatandaşlarımız için, “Romanlar Cumhuriyeti Kutluyor” ve “Agora Şenliği” yapılacak.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menemen Çocuk Köyü’ne rekor ziyaretçi

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.