Chp’de ilçe ilçe adaylık raporu

Chp’de ilçe ilçe adaylık raporu
  • 10 Ekim 2018 13:04

Gazete Ege \ Selcan Şerifaki

 

CHP’de aday adaylığı için başvurular tam gaz devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi 1-12 Ekim tarihleri arasında belediye başkanlığı ve meclis üyesi aday adaylığı için başvuru yapılmasını istemişti. Bu durum parti örgütlerinde hareketliliğe yol açtı. Adaylık sürecinde sona gelinmesi nedeniyle İzmir’in 22 ilçesinde iktidar olan CHP’de son başvuru tarihine az bir zaman kala birçok ilçe başkanı belediye başkan aday adayı olabilmek için görevlerinden istifa etmesi bekleniyor.

Aday ilçe başkanları

Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek, CHP Torbalı İlçe Başkanı İsmail Uygur, Beydağ İlçe Başkanı Feridun Yılmazer, Karaburun İlçe Başkanı Bülent Cümcüm, , Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala, Foça İlçe Başkanı Baran Geçmiş, Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, Aliağa’da adı öne çıkan İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar Cumhuriyet Halk Partisinden aday adaylığı kesinleşen isimler.

Aday olmayacak ilçe başkanları

Balçova ilçe başkanı Aygül Eryılmaz, Bornova ilçe başkanı Asım Güven, Foça ilçe başkanı Baran Gezmiş Yıldırım, Urla ilçe başkanı Hakan Özbadur, Menemen ilçe başkanı Hürol Taklak, Kemalpaşa ilçe başkanı  Mehmet Ayçil,  Konak ilçe başkanı Çağru Gruşçu,  Ödemiş ilçe başkanı Mehmet Kiremitçi, Kınık ilçe başkanı İsmail Yılmaz, Gaziemir ilçe başkanı Kasım Özkan, Selçuk ilçe başkanı Merve Çalışkan, Karabağlar ilçe başkanı Ali İhsan Yıldız.

Kararsızlar

Buca ilçe başkanı Kazım Çam, Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran,  CHP  Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’la yakın siyaset yapan CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü’nün ilçesinde birlikte siyaset yaptığı arkadaşlarıyla istişare ettikten sonra kararını açıklayacağı öğrenildi.  CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam’ın ne yapacağı merak konusu oldu. Çam’ın meclis üyeliği düşündüğü konuşuluyor.

CHP İl Yönetimi

İl yöneticileri Ali Çalışkan, Adnan Alabay  ve Birgül Değirmenci’nin de aday adaylığı için istifa etmeleri beklenen diğer isimler arasında adı geçiyor.

 

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  AŞIKLAR TEPESİ’NE İKİNCİ BULUŞMA NOKTASI GELİYOR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.