Gizemli ankete mesaj

Gizemli ankete mesaj
  • 15 Ağustos 2018 17:01
İzmir’de vatandaşlara SMS ile ‘2019 yerel seçimlerinde kimi belediye başkanı olarak görmek istiyorsunuz?’ mesajı gelmeye devam ediyor. Anket cevabı yine sms ile verilmesi beklenmişti.
İzmir’in birçok ilçesindeki vatandaşlara gelen mesajın kimler tarafından gönderildiği gizliliğini korurken,Bornova Belediyesi’nden smslerle ilgili bir açıklama geldi. Belediyeden yapılan açıklamada, ‘SMS’lerle para kazanmayı amaçlayan bu ve benzeri girişimleri dikkate almamanız önemle duyurulur’ denildi.

İzmir’de özellikle metropol ilçelerde yaşayan milyonlarca vatandaşa SMS olarak atılan, ‘Belediye başkanının kim olmasını istersiniz?’ sorusu şaşkınlık yarattı.

Aynı mesaj Buca ve Karabağlar başta olmak üzere çeşitli ilçelerde seçmene yöneltilen soru görevdeki belediye yönetimleri tarafından tepkiyle karşılandı.

Mesajın sonunda ‘siyasal araştırma’ ibaresi bulunması ise ‘kim bu şirket’ sorularını akla getirdi.

Karabağlar Belediyesi’ne ait sosyal medya hesabından ‘halkımızın dikkatine’ başlığıyla yayınlanan uyarı yazısında mesajın dikkate alınmaması istendi.

Gelişmelerin ardından SMS atılan ilçelerin sayısının artmaya başladığı öğrenildi.

Yaşananlara bu kez Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila kayıtsız kalmadı. Bornova Belediyesi’nin sosyal medya hesabından uyarı niteliğinde bir açıklama yapıldı.

Mesajda, ‘Yerel seçim anketi süsü verilen mesajların belediyemizle ilgisi bulunmamaktadır. Katılanların gönderdiği SMS’lerle para kazanmayı amaçlayan bu ve benzeri girişimleri dikkate almamanız önemle duyurulur’ denildi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Herkes Bornova’da yaşamak isteyecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.