284 belediye personelinin işten çıkarılmasına yönelik Başkan Aksoy’dan açıklama

284 belediye personelinin işten çıkarılmasına yönelik Başkan Aksoy’dan açıklama
  • 22 Nisan 2019 15:54

Menemen’in yeni Belediye Başkanı Serdar Aksoy, 284 belediye personelinin işten çıkarılmasına yönelik açıklama yaptı.

Menemen’de belediye şirketi Meta-Su çalışanı iken seçime 3 gün kala eski belediye başkanı Tahir Şahin tarafından belediyeye geçici işçi statüsüyle işe alınan 284 işçinin 27 Mart’taki statülerine geri döndürüleceği duyuruldu.

 31 Mart yerel seçimlerinde Menemen’de 1999’dan bu yana belediye başkanlığı yapan Tahir Şahin’in yerine aday gösterilip Menemen Belediye Başkanı seçilen Serdar Aksoy, belediyede yaşanan maaş sıkıntısı ve  seçime 3 gün kala belediyede işe alınan 284 işçinin merak edilen durumuyla ilgili sosyal medya hesabından önemli bir açıklamada bulundu.

Daha önce konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Kimseyi mağdur etmeyeceğiz” diyen Aksoy, 284 işçi ile ilgili önemli bir adım attı. Aksoy sosyal medya hesabından “ Menemen Belediye Emekçilerine” diyerek başladığı mesajında, “ Seçimlere 3 gün kala gayri hukuki olarak işe alınan arkadaşlarımızla ilgili yeni düzenleme yapılmaktadır. Tüm emekçi dostlarım işlerine devam edebilir. Emekçi dostlarımın maaşları bugün itibariyle yatırılmaktadır. Sizleri bu hukuk dışı uygulamayla mağdur eden kişilere itibar etmeyiniz” mesajını paylaştı.

META-SU’YA GERİ DÖNÜYORLAR!

Başkan Aksoy, İşsizlik ve işten çıkarılma korkusu yaşayan vatandaşlara şu açıklamalarda bulundu:

28 Mart 2019’da yani seçimlere 3 gün kala 1 gün içerisinde Belediye İş Sendikası Şube Başkanı ve Tahir Şahin’in yeğeni olan Burçin Şahin’in talimatı ile 284 kişi Meta – Su’dan Menemen Belediyesi’ne geçirilmiştir. Bu yaşanan olay Emekçilerin haklarını gasp etmekten başka bir şey değildir. Bağlı oldukları kuruluştan alınan işçilerin emeklerini gasp etmişler ve hukuk dışı işlemler uygulayarak belediyeye alım yapmışlardır. Biz Burçin Şahin’in bu talimatının geri çekilerek emekçi kardeşlerimizin haklarını verme yolunda ilk adımı attık. 284 işçi kardeşim 27 Mart’taki statülerine geri döndürülecektir. Önce belediyeden çıkışları yapılacak ardından belediye şirketi Meta-Su şirketine girişlerini gerçekleştireceğiz.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Soyer: “Yaptığımız her şey en çok gençler için”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.