13 sezon, 13 kupa

13 sezon, 13 kupa
  • 10 Haziran 2018 10:02

21 yaş ortalamasıyla mücadele eden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kadın sualtı ragbi sporcuları, havuzda adeta fırtınalar estiriyor. 13 sezondur şampiyonluğu kimseye kaptırmayan ekibin başarısında, oyuncu-antrenör Didem Özdem’in büyük payı var.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kadın Sualtı Ragbi Takımı, 13 yılda 13 kupa kazanarak rakipsizliğini Türkiye’ye kanıtladı. Yaş ortalamaları 21 olan kadın sporcuların başarısının ardında ise kulübün yetiştirdiği antrenör Didem Özdem var. Oyuncu ve antrenör olarak görev yaptığı lacivert-beyazlı kulüpte tam 13 şampiyonluk yaşayan Didem Özdem, Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nde hem müthiş bir başarı öyküsüne imza attı hem de kazandığı kupa ve madalyalarla ulaşılması güç bir kariyerin de sahibi oldu.

Henüz 5 yaşındayken İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Okulu öğrencisi olarak girdiği havuzdan rekorları alt üst eden bir şampiyon olarak çıkan 30 yaşındaki tecrübeli sporcu, bir yandan aktif olarak sualtı ragbisi oynarken, diğer yandan da aynı ekibin antrenörlüğünü üstleniyor. Sualtı ragbisinde “en fazla şampiyonluk yaşayan sporcu” unvanını da elinde bulunduran Didem Özdem, antrenörlük görevini ise 2009 yılından bu yana sürdürüyor.

Milli Takım’ın yüzde 85’i Büyükşehir’den

İzmir Büyükşehir Belediyespor’un sualtı ragbisinde ülkemizde rakipsiz konumda bulunduğunu vurgulayan Didem Özdem, “Bu spor özellikle İskandinav ülkelerinde çok yaygın bir branş. Türkiye’de ise son yıllarda bir gelişim çizgisine sahip oldu. İzmir Büyükşehir Belediyespor, ülkemizde bu spora yatırım yapan ilk kulüpler arasında yer alıyor. Hem erkeklerde hem de bayanlarda üst üste kazandığımız kupalar, uzun yıllara dayanan bir çalışmanın sonucu” dedi, Özdem şöyle devam etti:

“Eğer gerçekten bir işi severek yaparsanız, önünüze ne kadar engel çıkarsa çıksın her işin üstesinden gelirsiniz. Kadınlar  her zaman daha sorumluluk sahibi, daha disiplinli. Ben takımımızın uzun süredir rakipsizliğini de bu başarıya bağlıyorum. Ayrıca kadın milli takımının yüzde 85’ini de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sporcuları oluşturuyor. Bu da benim için büyük bir gurur verici bir şey.”

 

Sualtı ragbisi nedir?

3,5 metre – 5 metre derinliğe sahip havuzlarda oynanan sualtı ragbisinde amaç, içinde tuzlu su konsantresi bulunan topu, oyun alanının karşılıklı dip kenar köşelerindeki kalelerin içine sokarak sayı elde etmek. Zor bir spor olan sualtı ragbisi, basit kuralları olmasına rağmen “göğüs göğüse” mücadeleye dayalı üstün performans gerektiriyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  İrfan Önal, emeklilerimizin yanında olacağız!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.